WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MIGRATIEHOND ONTDEKT 47 ILLEGALEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Tijdens een routinecontrole heeft de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland 47 illegale vreemdelingen ontdekt in een truck. De oplegger werd geïnspecteerd in Hoek van Holland, voordat deze met de veerboot naar het Verenigd Koninkrijk zou vertrekken. De bestuurder van de combinatie is gearresteerd op verdenking van mensensmokkel.

De illegalen werden gevonden nadat de migratiecontrolehond van de Marechaussee reageerde op de vrachtwagen. Deze migratiecontrolehonden zijn getraind om menselijke geuren te herkennen. Toen de vrachtwagen werd geopend, waren er meteen verschillende vreemdelingen te zien. Anderen hadden zich verstopt onder en tussen de goederen die in de oplegger stonden. Na een grondige doorzoeking van de vrachtwagen, bleek dat er 47 vreemdelingen aan boord waren. Het gezelschap bestond uit mannen, vrouwen en kinderen van diverse nationaliteiten.

Alle illegalen worden onderworpen aan de vreemdelingenprocedure. De chauffeur, een man met een Nederlands paspoort, zit in hechtenis voor verder onderzoek. De recherche van de Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam onderzoek naar de zaak.

3 gedachten over “MIGRATIEHOND ONTDEKT 47 ILLEGALEN HOEK VAN HOLLAND

    1. Idd Hans Kreuger , maar het zal wel weer een herdershond van Duitse afkomst geweest zijn , die zoals altijd , de boel hier lopen te verraden ……………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *