WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

FRAUDEONDERZOEK BEÏNVLOEDT CONTROLE JAARREKENING ROTTERDAM

ROTTERDAM- Het lopend onderzoek naar mogelijke corruptie en fraude binnen de gemeente Rotterdam komt ook terug in de ‘Tussentijdse rapportage van bevindingen’ van Accountantskantoor PricewaterhouseCoopers (PwC), waarbij het gaat om de controle van de jaarrekening 2023. Het rapport bevat de bevindingen vanuit de jaarrekeningcontrole met uitzondering van de uitkomsten vanuit het externe onderzoek naar de mogelijke fraude.

Vorig maand werd al bekend dat het lopende onderzoek naar corruptie en fraude binnen de gemeente Rotterdam de oplevering van de jaarstukken 2023 heeft verstoord. PwC heeft in het licht van deze verstoring het Tussentijds rapport uitgebracht bij de oplevering van de jaarstukken 2023. Dit rapport vervangt tijdelijk het volledige accountantsverslag.

Het college heeft de aanbevelingen uit het rapport van de rekenkamer met betrekking tot ambtelijke integriteit omarmd en werkt aan verdere verbeteringen. Het externe onderzoek bij Stadsontwikkeling is nog gaande. Eventuele uitkomsten die van invloed zijn op de cijfers of teksten worden verwerkt in de jaarstukken na het zomerreces.

In deze Tussentijdse rapportage heeft de externe accountant enkele aanbevelingen en kernboodschappen opgenomen. Het jaarverslag is verenigbaar met de jaarrekening en voldoet aan de vereisten van het Besluit Begroting en Verantwoording. Het college blijft werken aan het verbeteren van de informatiewaarde van de Planning en Control producten en de jaarstukken.

Het college erkent het belang van goede verantwoording en zal zich inzetten om verbeteringen te realiseren binnen de clusters van het ambtenarenapparaat.

Eén gedachte over “FRAUDEONDERZOEK BEÏNVLOEDT CONTROLE JAARREKENING ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *