WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

D66-WETHOUDER SCHIEDAM KAN SLAVERNIJVERLEDEN NIET BEWIJZEN

SCHIEDAM- Maarten Reudink, de fractievoorzitter van de OPS, is ervan overtuigd dat hij het slachtoffer is van een practical joke, die wethouder Anouchka Biekman (D66) met hem probeert uit te halen over het vermeende slavernijverleden van Schiedam. Hij heeft namelijk duidelijk gevraagd om alle bronnen te tonen die dit verleden zouden aantonen, maar de wethouder komt niet verder dan een verwijzing naar het archief waar deze bronnen zouden liggen. Reudink vindt dit best grappig, maar wil nu serieus het bewijs zien dat Schiedam een slavernijverleden heeft. Dat bewijs is er tot op heden niet. Uit eerder onderzoek door de stadsarchievaris in 2018 bleek namelijk dat Schiedam geen rol heeft gespeeld in de slavernijhandel.

Reudink laat de wethouder weten: ‘In mijn schriftelijke vragen van 10 augustus jongstleden heb ik u gevraagd welke bronnen sinds 2018, blijkbaar in tegenstelling tot daarvoor wel toegankelijk zijn geworden en mogelijk het beeld van het Schiedamse slavernijverleden moeten bijstellen. Uw onderzoekers hebben deze bronnen ongetwijfeld uitgeplozen en deze voor Schiedam relevante bronnen en daar vast ook nog de handige hyperlinks en / of kopieën paraat. In de beantwoording van mijn vraag naar de relevante bronnen, krijg ik van u een lijstje met archieven waar ik een en ander mogelijk terug kan vinden. Nogmaals: ik waardeer de grap, maar nu wil ik gewoon een lijstje van de bronnen en niet de archieven.’

11 reacties op “D66-WETHOUDER SCHIEDAM KAN SLAVERNIJVERLEDEN NIET BEWIJZEN

 1. Ik heb gekeken en op het potje met suiker, zout en mayonaise staat ‘made in Holland’.
  Verder heb ik wel koffie,thee en peper erin staan met een logo ‘Fare trade’ erop.

   1. Hans Kreuger schreef:
    27 september 2023 om 16:03

    Inderdaad, heel Nederland is doordesemd met het slavernij-‘verleden’. Vanmiddag op BNR radio de vraag hoe het toch komt dat bij grote vraag naar werknemers toch zoveel mensen ‘aan de kant (blijven) staan?´.

    Dat komt omdat onder het Neo Liberale bewing dat eind jaren ’90 is ingevoerd is ingezet op loonmatiging tot in het extreme en met de wet IB2001 de oude Koelieordonnantie onder Poenale SanStroomopwaarts MVS en B.A.R. ctie een beetje is opgepoetst.

    In Nederland wordt zoiets dan ingeleid met quasi wetenschappelijke onderzoeken en waarbij de Erasmus Universiteit een grote rol speelt. In 1998 is bijvoorbeeld de wisseltruuk al opgezet waar aan Stroomopwaarts MVS en ook de B.A.R. organisatie van de zuiderburen ‘bestaansrecht’ ontlenen, namelijk de introductie van klachtrecht in de Algemene wet bestuursrecht. StroDe deelnemners in mopwaarts MVS en ook de B.A.R. organisatie ontberen in werkelijkheid iedere wettelijke basis. De deelnemers in B.A.R. hebben na raadsvragen dan ook toegegeven dat deze organisatie een onwettelijke regeling is en gebaseerd zou zijn op een ‘opgerekt mandaat’ dat echter wettelijk is uitgesloten, hetgeen leidt tot de conclusie dat zowel B.A.R. als Stroomopwaarts MVS illegale organisaties zijn en verder voldoen aan de criteria van de criminele organisatie ex. art. 140 Wetboek van Strafrecht.

    Met beide criminele organisaties heeft de Belastingdienst namelijk een systeem van onvrije arbeid opgetuigd, compleet met de terreur die daar bij hoort en waarvan VVD-hufter Henk Kamp onlangs nog tegenover de partelementaire onderzoekscommissie verklaarde daar nog achter de nieuwe slavernij te staan waarvan behalve steeds meer sukkels die zich tot de middengroep wanen en ook het MKB nu de wrange vruchten mogen plukken. Net goed!

    Momenteel is er de vrije arbeidsmarkt waarover het bij BNR ging en de onvrije arbeidersmarkt waarin Belastingdienst, Stroomopwaarts MVS en B.A.R. en nog meer van dit soort criminele organisaties onder leiding van de Belastingdienst opereren, waarbij weer openlijk op etniciteit en afkomst wordt geselecteerd. Niks Toeslagenschandaal dus maar weloverwogen beleid, ingezet eind vorige eeuw!

    Beide ‘markten’ zijn overenigbaar en alleen het opdoeken van de wet IB2001 met de daar voor onmisbare toeslagen-terreur en de nieuwe Koelieordonnantie (Participatiewet) waarmee onvrije arbeid is her-ingevoerd, kan hierin verandering brengen.

    Inplaats dat de gehandicapte medemens volgens de mensenrechtenverdragen gefaciliteerd zou worden zodat deze in de maatschappij kan meekomen, is deze tot pauper gebrandmerkt en op water en brood gezet. Zelfs dat water en brood moest opgebracht gaan worden door weer andere mensen die daartoe tot ‘arbeidsgehandicapte’ gebrandmerkt zouden worden. Dit zijn gewone werlkloze mensen die zondermeer op de vrije arbeidsmarkt functioneren en die we nu dus tekort komen, maar niet echt dus.

    Zonder deze Koelies nieuwe stijl zouden gemeenten namelijk dik geld tekort komen omdat dan de water en brood-regeling van de echte gehandicapten zonder inkomsten uit dwangarbeid van de pseudo-gehandicapten zou nopen tot andere maatregelen. Met andere woorden: als gemeenten en hun daartoe opgezette criminele frontsores hun dwangarbeiders zouden vrij laten, dan is het probleem van arbeidstekorten zo opgelost.

    Het was Desiree Curfs die als directeur van Stroomopwaarts MVS in 2016 ten overstaan van de S.E.R. verklaarde dat organisaties als Stroomopwaarts MVS zonder feitelijke dwangarbeiders geen bestaansrecht hebben. Deze verklaring is opgetekend in een verslag van de S.E.R. en direct nadat deze verklaring op dit portaal opdook nam Desiree Curfs ontslag en meldde de dan verantwoordelijk wethouder van Schiedam zich ‘ziek´. Dat deze man inderdaad ziek in zijn hoofd was of ‘gewoon’ crimlneel zoals iedereen die ‘meedoet’ in criminele organisaties lijkt mij duidelijk.

    Deze wethouder die eerst met smoesjes raadsvragen had afgedaan was daarna aangesproken in diens hoedanigheid van voorzitter van Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS, en dat zou lastig worden omdat er helemaal geen Openbaar Lichaam Stroomopwaarts MVS bestaat, en dus ook geen voorzitter…

    Hahaha

 2. Piet,
  Laat die Herr Kreuger 88 lullen.
  Morgen heeft hij weer een andere naam en persoonlijkheid.
  Binnenkort is weer heel Nederland racistisch omdat kleine kindjes (Blank en Zwart samen) Sinterklaas vieren.
  Laat hij zelf zijn geschiedenis van (voorouders)bekijken. In dienst van VOC, die lui die (volgens zijn zieke geest) de halve wereld hebben leeggplunderd en Nazi’s die meer dan de halve wereld hebben geterroriseerd in het recente verleden en vele doden hebben veroorzaakt.
  De laatste dagen was het rustig van zijn zijde. Zijn nieuwe medicatie, tegen zijn Dissociatieve identiteitsstoornis is helaas uitgewerkt.

 3. Madam is een hele show aan het opvoeren. En allemaal op basis van suggestie. Schandalig dat zoiets wethouder kan worden!!

  1. Natuur is het show.
   Binnenkort verkiezingen daarna is het gedaan met trolletje Kaag en consorten, ook op lokaal vlak.
   Uiteraard moeten die ergens geldmee binnenharken naast hun uitkering.
   Zodra er één klein bewijs van Schiedamse betrokkenheid is bij slavernij zijn de aardappelen gaar.
   Vele ‘schulden’ worden dan opgeëist. Laten ze dan beginnen bij de nakomelingen van V.O.C. vaarders. Ik weet er al eentje; Herr Hans K 88, helemaal kaal plukken.
   Daarna zijn nakomelingen voor herstelvergoedingen 40-45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *