WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DIEF EN VANDAAL (48) SCHIEDAM VOOR DE RECHTER

SCHIEDAM- De 48-jarige R.S. uit Schiedam, geboren in Polen, staat nu terecht voor de politierechter in Dordrecht. De man wordt beschuldigd van meerdere misdrijven die in januari van dit jaar plaatsvonden.

Op 10 januari zou S. – volgens het Openbaar Ministerie – opzettelijk een toegangspoort van een toilet bij de McDonald’s op de Oude Binnenweg in Rotterdam hebben vernield. Dit incident wordt behandeld onder artikel 350 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Verder wordt hij ervan verdacht op of rond 23 januari in Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas, zwenkwieltjes te hebben gestolen bij de Hornbach, een daad die valt onder artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht. Dezelfde dag zou hij ook het slot van een nooddeur bij dezelfde Hornbach hebben beschadigd, wat eveneens wordt gezien als een overtreding van artikel 350 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

De mogelijke straffen voor de misdrijven waarvan S. wordt beschuldigd zijn als volgt:

Voor vernieling onder artikel 350 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht kan de maximale straf oplopen tot twee jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (ongeveer 19.500 euro).

Bij diefstal onder artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht kan de straf maximaal 4 jaar gevangenisstraf zijn of een geldboete van de vierde categorie (ongeveer 20.000 euro). De rechter kan ook kiezen voor een taakstraf.

De uiteindelijke straf hangt af van de omstandigheden van het geval, zoals de waarde van de gestolen of vernielde goederen, eventuele recidive, en andere verzwarende of verlichtende omstandigheden. Het is aan de rechter om te beslissen welke straf passend is binnen de wettelijke kaders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *