WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TERREURVERDACHTE (19) LANGER IN ROTTERDAMSE CEL

ROTTERDAM- Een 19-jarige terreurverdachte uit Rotterdam blijft 14 dagen langer vastzitten op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Dat heeft de rechter-commissaris besloten.

De verdachte is afgelopen donderdag in zijn woning gearresteerd na een tip van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Bij de huiszoeking zijn meerdere gegevensdragers in beslag genomen, maar er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

De arrestatie volgde direct op een ambtsbericht van de AIVD, waarna de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie tot actie overging. De verdachte is onder volledige beperkingen geplaatst, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Verdere details kunnen op dit moment niet worden vrijgegeven. De zaak heeft geleid tot verhoogde waakzaamheid in de regio Rotterdam.

Het voorbereiden van een terroristische aanslag of het samenspannen tot terrorisme kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Daarnaast kan de verdachte te maken krijgen met langdurige juridische processen en, afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek en de rechtszaak, met aanvullende maatregelen zoals toezicht of beperkingen na vrijlating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *