WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DOOR BOM GETROFFEN HUIS DORDRECHT STOND LEEG

DORDRECHT- Het pand in Dordrecht, waar vannacht een bom is ontploft, stond leeg. In de Fregatstraat was rond 02.30 uur een harde knal te horen. Door de klap, sneuvelden de ruiten. Uit de beveiligingscamera’s in de buurt blijkt dat een man met een lichtgrijze jas en een capuchon over zijn hoofd na de knal wegrende in de richting van de Karel Doormanweg. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek naar het incident en heeft verschillende sporen en camerabeelden in beslag genomen.

Dit is niet de eerste keer dat dit pand is getroffen door een explosief. In augustus was er ook al een ontploffing op hetzelfde adres, waarbij een 21-jarige man uit Schiedam kort daarna werd gearresteerd in Ridderkerk na een achtervolging. Ook afgelopen zaterdag was er een explosie in dezelfde straat, die vermoedelijk verband houdt met de eerdere incidenten. Het is van cruciaal belang dat deze gewelddadige acties stoppen, want ze hebben een grote invloed op het gevoel van veiligheid van de bewoners in de omgeving. Tot nu toe is nog niemand gewond geraakt bij de explosies.

De politie roept getuigen en mensen met informatie op om zich te melden. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met de explosies? Heeft u beelden die de politie kunnen helpen, zoals dashcambeelden of videodeurbelbeelden? Neem dan contact op met de politie via de onderstaande opties.

De politie is extra waakzaam tijdens de patrouilles, zowel in uniform als in burgerkleding. Er is ook een Mobiele Camera Unit geïnstalleerd om de situatie in de gaten te houden. Maar de politie kan niet alles alleen doen. Ook de bewoners spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en het oplossen van deze incidenten. Als u iets verdachts ziet, bel dan meteen 112. De politie komt liever een keer te veel dan te laat. Als u na een incident snel contact opneemt met de politie en een duidelijke beschrijving geeft van wat u heeft gezien of gehoord, of de richting waarin de dader is gevlucht, dan helpt u de politie enorm.

Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie die alleen de inhoud van uw melding doorgeeft aan de politie. Uw identiteit of de herkomst van uw melding wordt niet bekendgemaakt. Zo kunt u veilig een tip geven en de politie helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *