WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM BETAALT IRADO 26 MILJOEN VOOR HEEL 2024

Irado aan het werk in de Nieuwstraat.
SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft Irado een opdracht van ruim 26 miljoen euro gegund voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in 2024. Irado is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van de stad. Daarbij moet Irado zich houden aan de ‘beeldkwaliteiten’ die de gemeente heeft vastgesteld. Deze beeldkwaliteiten geven aan hoe schoon en netjes de straten, pleinen, parken en andere openbare plekken eruit moeten zien. De beeldkwaliteiten zijn gebaseerd op landelijke richtlijnen, die vier niveaus onderscheiden: A, B, C en D. Irado moet ervoor zorgen dat het straatbeeld aan deze niveaus voldoet of deze overtreft.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan voor de ‘Ruimtelijke Inrichting in Samenhang’ aangepast om het binnen het beschikbare budget te houden. Dit plan heeft gevolgen voor de financiën van de gemeente, die moet zorgen voor een evenwicht tussen inkomsten en uitgaven. Het plan gaat over de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte.

Irado heeft in het verleden te maken gehad met kritiek op het straatbeeld in Schiedam. Twee jaar geleden gaf het gemeentebestuur toe dat het straatbeeld niet altijd voldeed aan de kwaliteitseisen op het gebied van onkruid en afval. Irado liet het onkruid in sommige delen van Schiedam bewust hoog groeien. De afspraak was dat het groen in de zogenaamde groene parels op niveau A onderhouden werd en dat bij al het overige groen niveau C voldoende was. Irado heeft sindsdien verschillende maatregelen genomen om het straatbeeld te verbeteren, zoals het vaker schoonmaken van de straten, het plaatsen van meer afvalbakken en het bestrijden van onkruid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *