WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 12 JAAR CEL VOOR MOORD ZAAGMOLENSTRAAT ROTTERDAM-NOORD

ROTTERDAM- De 44-jarige Algerijn Farid C. uit Rotterdam hangt 12 jaar cel boven het hoofd. Vandaag stond C. terecht voor de moord op de destijds 51-jarige stadsgenoot Daniël Dutina. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft die 12 jaar celstraf geëist voor deze ernstige misdaad. Het slachtoffer werd op 13 juni 2022 dood aangetroffen in zijn woning in de Zaagmolenstraat.

Het was een woonbegeleidster die het lichaam van Dutina ontdekte. Zij kwam die ochtend langs bij zijn huis, maar kreeg geen gehoor. Ze schakelde een collega in en samen betraden ze de woning. Ze vonden de man levenloos in de badkamer. De politie werd direct ingeschakeld en onder leiding van het OM werd een uitgebreid onderzoek gestart. Na twee weken speurwerk kon de verdachte worden gearresteerd.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachte en het slachtoffer elkaar de avond voor de moord hadden ontmoet. Het slachtoffer liep in de Zwart Janstraat, toen hij C. op een fiets zag. Ze raakten aan de praat en besloten samen naar het huis van het slachtoffer te gaan. Daar escaleerde de situatie. De verdachte bracht het slachtoffer met veel geweld om het leven in zijn eigen huis. Het slachtoffer had meerdere steekwonden in zijn hals en buik.

De verdachte beweerde dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. Hij zei dat hij onder invloed was van drugs, dat hij zelf was aangevallen en dat het slachtoffer hem wilde verkrachten. Hij verklaarde dat het slachtoffer zichzelf mogelijk in zijn hals had gestoken tijdens een worsteling. Daarna zou hij het slachtoffer nog drie keer in zijn zij hebben gestoken. Het OM vond deze verklaring niet geloofwaardig. Uit het onderzoek bleek dat er geen sprake was van noodweer. Het slachtoffer had geen oppervlakkige snijwonden, maar diepe steekwonden. Bovendien had de verdachte het slachtoffer nog verwond nadat hij al was overleden. De officier van justitie zei: “Dat er letsel is toegebracht na het overlijden duidt eerder op boosheid of wraak.”

De officier van justitie benadrukte dat de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar en onuitwisbaar leed was berokkend. “Hun zoon, broer en vriend is overleden. En niet zomaar, maar op een gruwelijke wijze is hij in zijn eigen woning om het leven gebracht. Gelet op het gewelddadige karakter van het feit en de onomkeerbare gevolgen ervan, is slechts ruimte voor een gevangenisstraf van lange duur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *