WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOITANT (68) HENNEPKWEKERIJ SCHIEDAM VOOR DE RECHTER

ROTTERDAM- Jos R. (68) uit Rotterdam-West (Oud-Mathenesse) heeft, volgens het Openbaar Ministerie, in Schiedam hennep geteeld en stroom gestolen. De aanklachten hebben betrekking op activiteiten die plaatsvonden tussen 4 maart 2022 en 4 mei 2022 in het centrum.

Volgens de aanklacht heeft R. in deze periode opzettelijk hennep geteeld, bereid, bewerkt en/of verwerkt in een pand in de Hoofdstraat. De politie trof daar ongeveer 357 gram hennep en 64 hennepplanten aan, wat aanzienlijk meer is dan de toegestane hoeveelheid van 30 gram. Hennep valt onder de middelen die vermeld staan op lijst II van de Opiumwet.

Daarnaast wordt R. beschuldigd van het stelen van stroom van Stedin Netbeheer B.V. Hij zou zich toegang tot de plaats van het misdrijf hebben verschaft door middel van braak en/of verbreking, en de stroom hebben weggenomen met het oogmerk om deze wederrechtelijk toe te eigenen.

De zaak zal binnenkort voor de rechter komen, waar R. zich zal moeten verantwoorden voor zijn daden

Eén gedachte over “EXPLOITANT (68) HENNEPKWEKERIJ SCHIEDAM VOOR DE RECHTER

  1. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Een boefje wordt, ondanks zijn oudere leeftijd, geen heilig boontje.
    Wat zal er gebeuren met de generatie van nu tussen de 20 en 60 jaar die in het criminele wereldje zitten?
    Het zou geen verkeerd idee zijn om alvast wat extra gevangenissen te (ver)bouwen met verpleegafdelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *