WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXPLOSIE BIJ WONING BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Rond 03.15 uur vannacht ging een explosief af bij de deur van een woning aan de Burgemeester van Haarenlaan (ter hoogte van de Burgemeester Knappertlaan) in Schiedam-West, waardoor deze zwaar beschadigd raakte. Er vielen geen slachtoffers.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders en het motief van de aanslag. De explosievenonderzoekers en de forensisch rechercheurs zijn ter plaatse om sporen veilig te stellen. De bewoners van de omliggende huizen zijn tijdelijk geëvacueerd. Zij worden opgevangen op een nabijgelegen locatie, totdat hun woningen weer veilig zijn verklaard. Het gaat om ongeveer 14 omwonenden.

Dit is de tweede explosie in Schiedam in twee dagen tijd. Gisteren ging er ook een explosief af in de Woudhoek, in de Heelmeestersstraat. Daarbij werd een pand zodanig beschadigd dat de burgemeester het direct liet sluiten. Het is nog onduidelijk of er een verband is tussen de twee incidenten.

De exacte reden achter deze explosies is nog niet bekend. Mogelijk Veelal kunnen de explosies in verband worden gebracht met de drugshandel.

De politie roept getuigen en mensen die informatie of beelden hebben op om contact op te nemen via 0900-8844

Eén gedachte over “EXPLOSIE BIJ WONING BURGEMEESTER VAN HAARENLAAN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *