WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXTRA GELD NODIG VOOR BEVEILIGING PANDEN GEMEENTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam wil 91.102 euro extra uittrekken voor de beveiliging van haar vastgoed. Dit is nodig omdat de verwachte beveiligingskosten hoger zijn dan begroot. De gemeente heeft te maken met leegstaande en verhuurde panden die beveiligd moeten worden, maar ook met het onderhoud van de beveiligingsinstallaties in de gemeentelijke panden zelf.

De beveiligingskosten zijn afhankelijk van het aantal panden dat verkocht of gesloopt wordt. In de praktijk zijn er minder panden van de hand gedaan dan gepland, waardoor de beveiliging langer duurt. Bovendien zijn de prijzen voor de beveiligingsdiensten fors gestegen. Burgemeester en wethouders verwachten dat het benodigde budget zal dalen als er meer panden verkocht of gesloopt worden. Daarom heeft de gemeente besloten om het budget niet structureel te verhogen, maar elk jaar een extra bedrag aan te vragen.

De gemeente Schiedam zegt dat de beveiliging van het vastgoed noodzakelijk is om vandalisme, diefstal en brandstichting te voorkomen. Bovendien wil het stadsbestuur ook de waarde van het vastgoed behouden en eventuele verkoop of sloop niet belemmeren. Van de gemeenteraad verwachte het stadsbestuur daarom een akkoord om het extra budget goed te keuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *