WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GESCHREEUW VANAF MINARETTEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De moskee aan de Doctor Schaepmansingel in Schiedam-Nieuwland staat momenteel in de schijnwerpers vanwege steigers die rondom een van de twee minaretten zijn geplaatst. Terwijl bouwvakkers druk bezig zijn met onderhoudswerkzaamheden, wordt er vanaf de planken naar beneden geschreeuwd: “Opkankeren met die camera!” Wat is er aan de hand en waarom is via de officiële kanalen nergens een omgevingsvergunning terug te vinden voor deze werkzaamheden?

Het is niet voor het eerst dat er activiteiten aan het gebouw worden uitgevoerd zonder de benodigde vergunning. Zo heeft de Turkse moskee ook geen vergunning voor het mortuarium waar overledenen ritueel worden gewassen. In 2014 werd een vergunning voor een mortuarium bij de Marokkaanse moskee in West zelfs afgewezen. Opmerkelijk genoeg hebben de Turken geen vergunning nodig, omdat de overledene slechts kort in het mortuarium aanwezig is. Binnen 24 uur wordt de dode veelal in Turkije begraven.

In 2016 verleende de gemeente wel een omgevingsvergunning voor het intern verbouwen en verplaatsen van de winkelruimte in het pand. Hoewel dit plan in strijd was met de regels voor ruimtelijke ordening, werd toch groen licht gegeven. Terwijl de Raad van State eerder had bepaald dat een moskeewinkel die niet alleen snuisterijen verkoopt, maar bijvoorbeeld ook etenswaren, gesloten moet worden. Dit volgde op een zaak rond een moskeewinkel in Zaandam.

De moskee aan de Schaepmansingel maakt deel uit van de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) en is aangesloten bij de ultra-conservatieve islamitische stichting Milli Görüs. Vooral de PvdA heeft zich altijd actief ingezet om de moskee te realiseren. Bij de opening in maart 2008 waren gemeenteraadsleden van de PvdA aanwezig. Wethouder Mario Stam (PvdA) prikte in juli 2014 -samen met de toenmalige burgemeester Cor Lamers (CDA)- een vorkje bij de feestelijke uitbreiding van het gebedshuis. Daarbij was ook aanwezig de Turkse minister Idris Güllüce (AK partij) uit de regering van premier Erdogan. Op dat moment was al 2 jaar bekend dat Erdogan niets moet hebben van democratie: ‘Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten’.

Moskeeën met twee minaretten zijn vaak een indicatie van de grootte van de plaatselijke moslimpopulatie. Kleinere moskeeën hebben doorgaans één minaret of soms zelfs geen. Op plekken waar meer moslims wonen, worden meerdere minaretten gebouwd om dit te symboliseren.

13 gedachten over “GESCHREEUW VANAF MINARETTEN SCHIEDAM

 1. Dat volk krijgt overal zijn zin in.
  Er is geen ambtenaar die, die lui durft aan te spreken op hun woon e/o verkeersgedrag, woongedrag, verbouwingen, etc.
  Als er een ambtenaar het lef heeft om tegen dat volk in te gaan, wordt hij monddood gemaakt en uitgemaakt voor racist en raakt haar/zijn baan kwijt.
  Als je als Nederlander een klacht indient bij de gemeente of woonplus krijg je veelal te horen;
  ‘Je woont in een stad met diverse culturen, een beetje begrip hebben voor hun levenswijze is nodig, anders moet je maar verhuizen’.
  Het Schiedamse volk krijgt wat het verdient.
  Lekker GroenLinks/PVDA, D66 en op de 5e colonne partij Denk (blijven) stemmen.

 2. Jammer ………………het had allemaal zo leuk kunnen zijn . Waarom moeten die lui nou altijd provoceren en tegen de schenen van de oorspronkelijke bewoners trappen ? Ze kwamen hier als gastarbeiders en willen nu meer en meer de macht overnemen . Schiedam is onderhand ook zo’n enclave geworden net als Vlaardingen en Maassluis .

  1. Ja, en wie haalden die gastarbeiders (met een cultuur die vloekte met die van de Nederlanders) naar hier om voor een habbekrats te komen werken?

   Dat waren niet de ‘linkse’ maar toch echt de rechtse clubs met villa’s in Blaricum, Bloemendaal met grote hekken er om heen.

   Blijf met je stomme kop lekker rechts stemmen en er worden nog veel meer gastarbeiders onder het motto ‘verdeel en heers’ geïmporteerd.

   1. @Herrmietje,
    Waarom haalde de rechtse elite de gastarbeiders naar Nederland?
    Omdat het linkse addergebroeders in de watten werden gelegd door de linkse partijen. Als je 2x een scheet liet kwam je vrijwel meteen in de WAO. De bijstand was een aanvulling op zwart werken.
    Controle was er vrijwel nihil.
    ‘Natuurlijk’ bleef links thuis genieten van een uitkering.
    Door toendertijd deze riante misbruikte uitkeringen hebben de huidige mensen die nu een ernstige ziekte hebben een sobere WIA en moet de huidige 50plussers tot minimaal 67 jaar werken, wat te denken van de jeugd?
    Maar daar heb jij weinig mee te maken.
    Jij mag 2x raden welk volk in hun geboorteland in weelde leven met een WAO uitkering, bijdehandje.

    1. Met WAO-uitkeringen kwamen werkgevers fijn onder hun zorgplicht uit en schoven die in de schoenen van de gemeenschap. Die zgn ‘zorgplicht’ is gebaseerd op een gedwongen soort christelijke huwelijkse staat tussen werkgever- en nemer waarbij van de laatste het loon lekker laag kon worden gehouden.

     Dit ‘kromme’ WAO-systeem werkte evenwel, in die zin dat voordat een werknemer in een zwaar beroep helemaal versleten was, deze er tussenuit kon knijpen en soms nog wat zwart kon bijklussen met zń kromme kont.

     Afschaffing van de WAO had dus moeten leiden tot veel lagere premies en veel hogere lonen voor de zware beroepen, niet dus!

     En het dan gek vinden dat ouders hun kinderen behoeden voor ‘minderwaardig’ en zwaar werk en er bijgevolg voor die zware beroepen geen Nederlander meer te vinden is.

     1. @ Herrmiet , Jij bent gewoon kompleet gestoord , punt uit ,………………. Popie Jopie ! ………………..

 3. Jij hebt waarschijnlijk nooit gewerkt of je bent gewoon een soort van achterlijk.
  De WIA (vervanging van WAO) wordt gebruikt door werkgevers om mensen met een beperking makkelijk te lozen op een heel goedkope manier. Indien men nu voor minder dan 35% wordt afgekeurd krijg je geen uitkering.
  Een werkgever kan je makkelijk eruit trappen als deze geen passende arbeid voor iemand heeft die minder dan 35% is afgekeurd.
  En hou aub op dat zwaar werk minderjarig zou zijn. Om zo te praten en denken is uiterst minderwaardig.

  1. Je hebt weer eens een klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.
   Niet werkgevers geven uitvoering aan de WIA maar UWV na twee jaar ZW waarin de werkgever (mijns inziens ten onrechte) moet doorbetalen.

   Verder is niet de mate van arbeidsongeschiktheid zoals in de WAO is hier het criterium voor uitkering zoals jij dat kennelijk opvat, maar het verlies aan verdien capaciteit. Bij ‘minderwaardig’, dat wil zeggen onderbetaald en vergelijkbare verdiensten met dat werk, kom je dan vrijwel altijd op 35% of minder uit. Alleen de hogere inkomen komen dus in aanmerking voor een WIA uitkering.

   Als kleine werkgever ‘hang’ je dus voor twee jaar loon doorbetalen aan je zieke werknemer en moet je bovendien voor vervanging zorgen. Grotere werkgevers kunnen zich hier voor een verzekering permitteren.

   Bovenstaande is VVD-beleid, meestal uitgevoerd door sociaal democratische huichelaars van PvdA-huize, zoals Plasterk, Cohen, Asscher en Klijnsma, die naar Henk en Ingrid toe zogenaamd sociaal voelend deden maar ondertussen heel goed wisten dat datgene wat zij deden in de praktijk volkomen averechtse gevolgen zou hebben voor de groep die ze gepretendeerd vertegenwoordigen.

   .

  2. Na zo vele jaren WIA wetgeving begrijp jij het dus nog niet, kun je nagaan hoe doortrapt het was om vele sociale regelingen zogenaamd ‘ietsje minder’te doen lijken terwijl ze botweg werden afgeschaft.

   Het werd zo geniepig gebracht dat ook het midden- en kleinbedrijf er in trapte en collectief ‘ WAO-gat’ verzekeringen liet aansmeren terwijl de verzekeraars heel goed begrepen dat er in de praktijk helemaal geen WAO gat was, althans niet bij minderwaardig werk.

   Marktwerking is best hoor maar dan wel dat huichelachtige op christelijke leest geschoeide ‘arbeids-huwelijk´ tussen werkgevers en werknemers daar steken waar het donker is en eindelijk eens gaan betalen naar de werkelijke waarde van het werk.

   Bij schaarste gaat bij marktwerking de prijs omhoog behalve voor bepaalde beroepen. Ga daar maar eens over nadenken in plaats van hier mensen te vervelen met je domme gelul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *