WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEVOEL ONVEILIGHEID BIJ RUIM 60% BEWONERS SCHIEDAM-NIEUWLAND EN -OOST

SCHIEDAM- Uit verschillende onderzoeken, waaronder de monitor Leefbaarheid en Veiligheid, blijkt dat veel bewoners van Schiedam-Nieuwland en -Oost zich nog steeds onveilig voelen in hun eigen wijk. Een opmerkelijk gegeven is dat de bewoners geneigd zijn om ‘de andere kant op te kijken’ en zich ‘niet te bemoeien’ met wat er gebeurt, als een manier om de situatie te accepteren zonder er zelf hinder van te ondervinden.

De bewoners geven aan dat ze zich storen aan de achteruitgang van de buurt en de veiligheid. Opvallend is dat ook jongeren aangeven zich vaak onveilig te voelen.

In 2022 gaf in de buurt Spieringshoek en de Nolensbuurt in Nieuwland respectievelijk 62% en 64% aan zich ‘soms tot vaak’ onveilig te voelen in de eigen buurt. In Oost ging het om de Stationsbuurt en de Rotterdamsedijk met 68% en 66%.

In 2020 heeft de gemeente het Lectoraat Publiek Vertrouwen in Veiligheid van de Hogeschool InHolland opdracht gegeven om dit al eens te onderzoeken. Onderzoekers constateerden in deze wijken kenmerken van een zogenoemde ‘spiraal van verval’, waarbij de beleving van onveiligheid een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van de buurt en criminaliteit en onveiligheid kan versterken.

3 gedachten over “GEVOEL ONVEILIGHEID BIJ RUIM 60% BEWONERS SCHIEDAM-NIEUWLAND EN -OOST

  1. Tja, we staan er alleen voor. Ook geen boa gezien hier in Oost deze week.
    Wordt minder en minder, alsof het beter gaat wat veiligheid betreft, maar het tegenovergestelde is waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *