WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWELDSINCIDENTEN GEWAPENDE ‘JONGEREN’ ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden na een reeks gewelddadige incidenten die vanavond plaatsvonden in Rotterdam-Zuid (Feijenoord). Een vechtpartij op het Ericaplein, gevolgd door een steekincident aan de Putselaan leidde tot een intensieve zoektocht door de politie.

Rond de klok van 18.15 uur ontving de meldkamer een verontrustend bericht over een confrontatie tussen twee groepen ‘jongeren’ op het Ericaplein. Een alerte voorbijganger meldde het zien van een vuurwapen tijdens het tumult. Toen de politie arriveerde, waren de betrokkenen al verdwenen, maar het gemelde vuurwapen werd achtergelaten en is nu in beslag genomen voor verder onderzoek.

Niet lang daarna, rond 18.30 uur, escaleerde de situatie met een steekpartij aan de Putselaan. Hierbij viel een gewonde. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met dit incident is een verdachte aangehouden.

De politie is momenteel druk bezig met het onderzoeken van de connectie tussen de twee incidenten en is specifiek op zoek naar de jongeman die in het bezit was van het vuurwapen. Men vraagt iedereen die iets heeft gezien of gehoord, of overige informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, contact op te nemen via het nummer 0800-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *