WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GIJZELAAR (71) ROTTERDAM-WEST MELDT ZICH BIJ POLITIE RHOON

ROTTERDAMN- De 71-jarige man uit Rotterdam, die eerder het slachtoffer was van een ontvoering, is sinds vanochtend weer terecht. De man verscheen kort voor 08.30 uur op de Rhoonse Baan en meldde zichzelf bij de agenten die daar aanwezig waren voor de afhandeling van een andere melding. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een grondige gezondheidscontrole.

De agenten waren bezig met een melding van een voertuig te water op de Rhoonse Baan. Ze stonden op het fietspad tussen de rotonde van de Rhoonse Baan en de Nijverheidsweg, vlakbij het viaduct van de Rijsdijk over de Rhoonse Baan. Daar zagen ze een man in hun richting lopen. De man kwam vanuit de richting van de Rijsdijk. Hij sprak de agenten aan, en uit het gesprek bleek dat het om de eerder ontvoerde man ging. De agenten controleerden zijn identiteit en bevestigden dat hij inderdaad het 71-jarige slachtoffer was. Hoewel hij geen uiterlijke verwondingen had, werd hij toch naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controles. Hoe de man weer op vrije voeten is gekomen, blijft vooralsnog onbekend. Het onderzoek loopt nog op volle toeren.

Gisteren nog loofde de Hoofdofficier van Justitie looft 20.000 euro tipgeld uit voor de gouden tip die zou leiden tot de verblijfplaats van de ontvoerde 71-jarige man. Er kwamen enkele tips binnen over de mogelijke vluchtauto, maar geen bruikbare tips.

De 71-jarige gijzelaar is op donderdag 25 januari in de Zoutziederstraat in Rotterdam-West door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Op dat moment was het slachtoffer onderweg van de moskee naar huis, een wandeling van slechts enkele honderden meters.

Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man veilig thuis te krijgen, werd direct een grootschalig onderzoek gestart. Op dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog minstens 14 dagen in hechtenis moet blijven. Tot op heden zijn er geen andere verdachten aangehouden.

Donderdag 8 februari is de politie een woning te Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Vrijdag 2 februari is door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Hier werd de man bij de zoekingen niet teruggevonden.

Met de veilige terugkeer van de gijzelaar is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil nog steeds graag weten wie hier achter zit en waarom. Als mensen hier informatie over hebben, komt het onderzoeksteam graag met hen in contact. Dit kan ook vertrouwelijke wijze via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). TCI kan op geheime wijze contact hebben en schermt de identiteit van de tipgever af. U kunt dit speciale team bereiken via 088 – 661 77 34. Als u volledig anoniem wil blijven, kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eén gedachte over “GIJZELAAR (71) ROTTERDAM-WEST MELDT ZICH BIJ POLITIE RHOON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *