WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STRAFZAAK NA MISHANDELING SCHIEDAMMER

SCHIEDAM- De 28-jarige Marokkaan F. F. moet zich verantwoorden voor de politierechter op verdenking van mishandeling van een Schiedammer. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft F. op 19 juli vorig jaar het slachtoffer met kracht in het gezicht en op het hoofd geslagen en gestompt, waardoor het slachtoffer ten val kwam.

Het OM overweegt een straf op basis van artikel 300 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. Dit artikel behandelt geweldpleging en kan variëren afhankelijk van de ernst van de situatie en de gevolgen voor het slachtoffer.

Mishandeling wordt gedefinieerd als het opzettelijk toebrengen van lichamelijk letsel aan een ander mens. De dader kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren. Alternatief kan de rechter een geldboete opleggen van de vierde categorie.

Het is aan de politierechter om te beslissen welke straf in dit specifieke geval van toepassing zal zijn. Het doel van deze strafbepaling is om geweld en lichamelijk letsel te ontmoedigen en gerechtigheid te waarborgen voor het slachtoffer.

Eén gedachte over “STRAFZAAK NA MISHANDELING SCHIEDAMMER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *