WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAMS DICKENS FESTIJN KEERT TERUG IN OORSPRONKELIJKE VORM

SCHIEDAM- Het Schiedamse Dickens Festijn keert terug in de binnenstad na een lange onderbreking door de hoax. De organisatie is op zoek naar standhouders en figuranten die op 16 december willen meedoen aan dit sfeervolle evenement. Het Dickensfestijn belooft een gezellige dag te worden, met een kerstmarkt, straattheater, muziek en meer. De kerstmarkt vindt plaats in de Vlaardingerstaat en op de Dam, waar ruimte is voor zo’n 35 kramen. Daarnaast zijn er ook kramen op de Hoogstraat, waar u allerlei leuke artikelen kunt vinden die te maken hebben met de feestmaand. Wilt u zelf iets verkopen, en bent u bereid om in de stijl van Dickens te verschijnen? Dan kunt u zich HIER aanmelden.

De organisatie heeft ook nog figuranten nodig om het Dickens Festijn tot leven te brengen. Heeft u een hoed die u goed staat? Dan kunt u zich verkleden in 19e eeuwse kleding, of u nu arm of rijk bent, en deelnemen aan het festijn als een personage uit de beroemde verhalen van Charles Dickens. U kunt op zaterdag 16 december schitteren op het Dickens Festijn in Schiedam, en de bezoekers vermaken met uw aanwezigheid. Lijkt u dat leuk, of wilt u liever helpen als vrijwilliger met allerlei klusjes? Dan kunt u het Dickens Festijn nog leuker maken door u HIER aan te melden.

Het Dickensfestijn werd voor het eerst georganiseerd in 2019, maar kon de volgende jaren niet doorgaan vanwege de lockdowns. Vorig jaar moest het evenement nog aangepast worden aan de strengere regels, waardoor het van twee naar één dag ging, en het terrein verplaatst werd. Het veiligheidsplan en het traject moesten opnieuw bekeken worden, wat grote gevolgen had voor het programma.

Maar herinnert u zich nog de eerste editie in 2019? Het was meer dan alleen een kerstmarkt. Er waren ook verschillende toneelstukken die op straat werden gespeeld. Het straattheater bracht Ebenezer Scrooge, de hoofdpersoon uit de roman A Christmas Carol (1843) van Charles Dickens en ook de eigen Schiedamse Piet Paaltjes was van de partij.

De Korenbeurs, de Oud Katholieke kerk en molen de Drie Koornbloemen deden ook mee aan het festijn en openden dat weekend hun deuren voor het publiek. Er waren diverse activiteiten die buiten plaatsvonden. Zo konden de bezoekers oud-Hollandse spelletjes spelen met de Zeekadetten. Of ze konden een wedstrijd aangaan met de zakkendragers van het Anthonisgilde of het handorgel zelf bedienen en ze konden met de kerstman op de foto gaan. Het was een onvergetelijke weekend vol plezier en gezelligheid.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Eén gedachte over “SCHIEDAMS DICKENS FESTIJN KEERT TERUG IN OORSPRONKELIJKE VORM

  1. Heb nog een aantal Zwarte Pieten die na 5 december niets te doen hebben tot volgend jaar half november. Die willen best meedoen als figuranten op een zeilschip. Dan kunnen we Hansje K vragen of hij Kapitein wil zijn op dat zeilschip. Dat gaat hem vrijwel zeker goed af, zeker na het lezen van de dagboeken van zijn (voor) ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *