WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ JULIANA OP SOESTDIJK’ EERST IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Theater aan de Schie heeft de try-out van het toneelstuk Annie M.G. op Soestdijk met onder meer actrice Annet Malherbe. Een toneelstuk in een toneelstuk over het leven van Koningin Juliana. Waarbij gebruik is gemaakt van een door Annie M.G. Schmidt in 1958 geschreven stuk voor de toneelclub van Koningin Juliana en dat tot nu toe alleen is opgevoerd op Paleis Soestdijk.

Actrice Annet Malherbe.
Actrice Annet Malherbe.

U ziet de vorstin in een eenzame, moeilijke tijd (een jaar na de Greet Hofmans affaire). Haar huwelijk bevindt zich op een dieptepunt en haar oudste kinderen zijn het huis uit. Juliana’s vriendinnen besluiten om de koningin op te vrolijken door hun vroegere toneelclub nieuw leven in te blazen. Toneelspelen is immers Juliana’s grootste hobby. Annie M.G. Schmidt krijgt een opdracht speciaal voor Juliana en haar vriendinnen een toneelstuk te schrijven dat met Kerst zal worden opgevoerd. Haar brutale blijspel Vrouwen om Dr. Deninga gaat over een man die nooit thuis is en bovendien een minnares heeft. Wat gaat dat geven ten Paleize met Kerst?

De eerste voorstelling van de tournee is donderdag 23 oktober, om 20.15 uur, te zien in Theater aan de Schie. Toegang 25 euro. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.