WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOGEL DOOR HOOFD BIJ MOORDAANSLAG VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- De 22-jarige Marokkaan Imad L. moet morgen voor de rechter verschijnen vanwege de mislukte moordaanslag op 7 januari aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen-West. Momenteel verblijft hij in de gevangenis te Alphen aan den Rijn.

L. wordt ten laste gelegd dat hij, mogelijk samen met anderen, met voorbedachten rade heeft geprobeerd het leven van B. I. te beroven. Hij zou dit opzettelijk hebben gedaan door met een vuurwapen kalm en overleggend een schot door het hoofd van I. te lossen. Hoewel de uitvoering van dit voorgenomen misdrijf niet is voltooid, wordt L. toch aangeklaagd op basis van de volgende artikelen uit het Wetboek van Strafrecht:

Artikel 289: Poging tot moord
Artikel 45 lid 1: Medeplegen
Artikel 47 lid 1 ahf/sub1: Voorbedachte rade

In de nacht van zaterdag op zondag 7 januari ontving de politie een melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan de Geert Grootelaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, rende een man de portiek uit. Ondanks de aanwijzingen van de agenten om te blijven staan, bleef hij doorrennen. De situatie vereiste een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten (BTGV), waarbij waarschuwingsschoten werden gelost en uiteindelijk gericht werd geschoten. De man werd niet geraakt en kon worden aangehouden.

Het slachtoffer is zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Naast L. bevond zich tijdens het schietincident een 23-jarige man uit Vlaardingen in de woning. Deze man is later in de nacht ook aangehouden. Een derde verdachte, een 31-jarige man, is aangehouden in de woning tegenover het slachtoffer. Bij doorzoeking van deze woning troffen agenten ook drugs aan. Als gevolg hiervan heeft de burgemeester beide woningen gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *