WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOMENDE JAREN WEER TONNEN NAAR OEKRAÏNERS SCHIEDAM

SCHIEDAM– Aan de huisvesting van Oekraïners in Schiedam worden ook de komende jaren weer tonnen besteed, blijkt uit de meest recente cijfers waarmee het stadsbestuur nu naar buiten komt. De loonkosten voor personele inzet worden geschat op 395.000,- euro per jaar (3,7 Fte), terwijl de inhuurkosten op 555.000,- euro exclusief BTW liggen. Het programma Ruimtelijke Inrichting zal naar verwachting verhoogd worden om deze kosten te dekken, ten laste van het begrotingssaldo.

Voor 2025 wordt een afname in werkzaamheden verwacht, met een geschatte loonsom van 197.500,- eurp of een inhuurbudget van 277.500,- euro exclusief BTW voor 1,85 Fte. De vermindering van Fte’s kan leiden tot WW-bijdragekosten.

De recent ingevoerde Spreidingswet stelt de taakstelling voor asielopvangplekken in Zuid-Holland op 19.776, met een indicatieve opgave voor Schiedam van 378 plekken. De ‘Tijdelijke wet opvang ontheemden Oekraïne’ is in voorbereiding om de opvang verder te borgen. De gemeente blijft alert op internationale ontwikkelingen en mogelijke compensatie vanuit het Rijk in 2025.

2 gedachten over “KOMENDE JAREN WEER TONNEN NAAR OEKRAÏNERS SCHIEDAM

 1. Bijzonder verhaal.
  Met dank aan de stemmers op D66 en Groenlinks/PVDA.
  395.000 euro voor 3.7 Fte?
  Fte is een rekeneenheid waarmee de omvang (in werkuren) van een functie of de personeelssterkte van een onderneming wordt uitgedrukt. Fte is altijd een getal tussen de 0 en 1, waarbij 1 fte overeenkomt met een voltijdse functie. Dit betekent dat een medewerker een volledige werkweek werkt.
  In dit bericht krijgt, krijgt als ik het goed begrijp, 1 persoon bijna 100.000 per jaar.
  Heb uit principe niet veel op met vakantiegangers en gelukzoekertjes, maar voor een kleine 100.000 euro gooi ik mijn principes overboord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *