WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘LAAT PONT ROTTERDAM-KATENDRECHT VAKER VAREN’

ROTTERDAM- De waterverbinding tussen Rotterdam-Charlois en -Katendrecht wordt uitgebreid. De Rotterdamse politiek heeft dat besloten.

Een online petitie voor langere vaartijden van de veerpont tussen Rotterdam-Katendrecht en -Charlois heeft eerder bijna 800 handtekeningen opgeleverd. De ondertekenaars vroegen de gemeente om de pont elke dag, ook in het weekend, te laten varen van 06.30 tot 18.30 uur, tegen een ‘redelijke prijs’. Ze willen ook dat de fiets mee mag op de pont.

De ondertekenaars vinden de huidige vaartijden te kort. Ze denken dat langere vaartijden veel maatschappelijke voordelen hebben, zoals een betere en veiligere bereikbaarheid van de school ‘Globetrotter Katendrecht’ en een snellere verbinding met Rotterdam West (inclusief het Erasmus MC).

De pont tussen Katendrecht en Charlois vaart op doordeweekse dagen van 07.00 tot 20.00 uur, en in de weekends en op feestdagen tussen 09.00 uur en 22.00 uur.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *