WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘LAAT WESTLAND EN LANSINGERLAND MEEBETALEN HUISVESTING MOE-LANDERS’

ROTTERDAM- De VVD in de Rotterdamse gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om juridische stappen te ondernemen tegen de gemeenten Westland en Lansingerland. De liberalen vinden dat deze gemeenten moeten meebetalen aan de huisvesting van de EU-arbeidsmigranten die daar werken, maar in Rotterdam wonen.

Volgens de VVD wonen veel EU-arbeidsmigranten in slechte omstandigheden in Rotterdamse wijken zoals Carnisse, Hillesluis en Tarwewijk. Dit zorgt voor overlast en extra druk op de woningmarkt. Uit een uitzending van Nieuwsuur op 19 februari 2024 bleek dat het overgrote deel van deze EU-arbeidsmigranten niet in Rotterdam, maar in Westland en Lansingerland werkt. Deze gemeenten profiteren van de goedkope arbeidskrachten, maar nemen geen verantwoordelijkheid voor hun huisvesting, stelt de VVD in de havenstad.

De VVD wil dat het college de lusten en lasten van de EU-arbeidsmigratie in de regio in balans brengt. De partij stelt voor om de rekening van de lasten bij Westland en Lansingerland neer te leggen en dat geld te investeren in de leefbaarheid van de Rotterdamse wijken. Ook wil de VVD dat het college deze gemeenten dwingt om meer ruimte te geven aan ondernemers die huisvesting voor hun personeel willen realiseren. De VVD heeft hierover zeven vragen gesteld aan het college.

Het college heeft nog niet gereageerd op de vragen van de VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *