WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

3 REDENEN WAAROM JE EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING NODIG HEBT

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) is één van de vele verzekeringen die je als particulier af kunt sluiten. Omdat deze verzekering niet verplicht is, zijn er genoeg mensen die hem links laten liggen. Dit doen zij vooral omdat ze iedere maand premie moeten betalen voor een ORV. Dit nadeel weegt alleen niet op tegen de vele voordelen die deze verzekering te bieden heeft. Om jou te overtuigen, zetten we hieronder 3 redenen op een rijtje waarom je een overlijdensrisicoverzekering nodig hebt. Aansluitend lees je bovendien hoe je deze verzekering aanvraagt.

1. Hypotheek aflossen of huur betalen
Sluit je een overlijdensrisicoverzekering af op je eigen leven? Dan keert je verzekeraar je partner een eenmalig bedrag uit als je binnen de looptijd overlijdt. Als je partner ook een ORV heeft, gebeurt dit andersom ook. Dit is bijzonder welkom als je bijvoorbeeld samen een huis gekocht hebt, want de kans is groot dat de hypotheek hiervan nog niet is afgelost. In dat geval kan je partner de uitkering gebruiken om de hypotheek af te lossen.

Sommige mensen denken dat een ORV alleen interessant is voor mensen met een koophuis, maar dat is niet het geval. Ook mensen in een huurhuis kunnen namelijk baat hebben bij een overlijdensrisicoverzekering. De eenmalige uitkering kan immers opzij gezet worden, waardoor het betalen van de maandelijkse huur geen probleem vormt. Hierdoor is verhuizen niet nodig en dat zorgt voor minder stress.

2. Bijdragen aan de toekomst van je kind(eren)
De uitkering van een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gebruikt om de kosten voor een woning te betalen. Toch mag het ook aan andere zaken besteed worden, want je nabestaanden bepalen zelf wat ze met het geld doen. Als het niet gebruikt wordt om de huur of hypotheek te betalen, wordt het vaak opzij gezet voor de kinderen. Zijn je kinderen oud genoeg om te studeren? Dan kun je het geld gebruiken om hun studie te betalen. Je voorkomt op deze manier dat je kinderen niet de studie kunnen volgen die zij graag willen. Met een ORV kun jij dus ook helpen om de dromen van je kind(eren) in vervulling te laten gaan.

3. Financiële zekerheid voor nabestaanden
Als jij plotseling overlijdt, komen je nabestaanden in een emotionele rollercoaster terecht. Omdat zij tijd nodig hebben om dit grote verlies te verwerken, staan bepaalde dingen misschien even op een laag pitje. Hierdoor kunnen er uiteindelijk financiële problemen ontstaan. Dit brengt ons bij een derde reden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, want hiermee bied je extra financiële zekerheid aan je nabestaanden. Zij kunnen bijvoorbeeld onbetaald verlof nemen, zodat ze voldoende tijd hebben om te rouwen. Daarnaast kan je partner de uitkering gebruiken om de kosten van kinderopvang te dekken. Hij of zij kan dan meer werken, waardoor er extra geld binnenkomt.

Hoe vraag ik een ORV aan? Heb je nog geen overlijdensrisicoverzekering, maar zie je inmiddels in dat je deze verzekering toch nodig hebt? Dien dan direct een aanvraag in via de website van een verzekeraar. Voordat je dit kunt doen, moet je nog wel een aantal keuzes maken. Ga hierbij niet over één nacht ijs, want je keuzes hebben invloed op zowel de premie als uitkering. Daarnaast heb je een gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering nodig. Veel tijd en moeite kost dit je niet, want vaak is het enkel een kwestie van online een aantal vragen beantwoorden. Hierna weet je vaak direct of je verzekerd bent.

1 reactie op “3 REDENEN WAAROM JE EEN OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING NODIG HEBT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *