WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (33) VLAARDINGEN VERVOLGD VOOR ILLEGAAL VUURWAPENBEZIT

VLAARDINGEN- De 33-jarige A.L.N. M., geboren op de Antillen en woonachtig in Vlaardingen, moet deze week voor de meervoudige strafkamer verschijnen. Hij is momenteel gedetineerd.

Uit de dagvaarding blijkt dat M. op of omstreeks 16 april 2024 in Rotterdam, of elders in Nederland, een vuurwapen en munitie in bezit had. Het betreft een omgebouwd gaspistool van een onbekend merk, kaliber 9 mm, en munitie van het merk Geco, kaliber 9×19 mm. Dit valt onder de categorie III van de Wet wapens en munitie.

De verdachte wordt vervolgd op grond van artikel 26, lid 1 van de Wet wapens en munitie. De straffen voor wapenbezit in Nederland variëren afhankelijk van het type wapen en de omstandigheden. Voor categorie II en III wapens, zoals vuurwapens en munitie, kan de straf oplopen tot maximaal 4 jaar gevangenisstraf of een geldboete van 45.000 euro. In ernstige gevallen kan de straf zelfs oplopen tot 8 jaar gevangenisstraf of een geldboete tot 90.000 euro.

De zaak van M. is bijzonder, omdat hij niet alleen een vuurwapen, maar tegelijkertijd ook munitie in zijn bezit had. Dit maakt de zaak ernstiger en kan mogelijk leiden tot een zwaardere straf. De rechter zal rekening houden met verschillende factoren, zoals de omstandigheden waaronder het wapen en de munitie zijn gevonden, en of sprake was van een dreigende situatie of criminele intenties.

Daarnaast zal de rechter kijken naar het strafblad van M. en of hij eerder in aanraking is geweest met de wet. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke strafmaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *