WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEER SCHIEDAMSE AANVRAGEN BIJ STICHTING LEERGELD

SCHIEDAM- De Stichting Leergeld heeft vorig jaar meer gezinnen geholpen in Schiedam die moeite hebben om hun kinderen mee te laten doen op school en in de maatschappij. De stichting kreeg in Schiedam 6.993 verzoeken om financiële steun voor schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die uit een gezin met een laag inkomen komen. Van deze verzoeken werden er 6.504 goedgekeurd. In totaal kregen 1.787 kinderen uit 913 gezinnen een bijdrage van Leergeld voor bijvoorbeeld schoolspullen, sportkleding, muziekles of een fiets. Dat zijn 188 kinderen meer dan in 2021, toen de stichting 1.599 kinderen bereikte. In 2021 was er juist een daling van het aantal geholpen kinderen, vooral door de lockdowns die het moeilijker maakten om activiteiten te organiseren of aan te bieden.

De Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden wil voorkomen dat kinderen uit minima gezinnen zich buitengesloten of geïsoleerd voelen, omdat ze niet kunnen meedoen met hun klasgenoten of vrienden. De stichting vult aan waar de overheid tekortschiet of geen voorzieningen heeft voor deze kinderen. De stichting ziet dat er steeds meer nieuwe groepen zijn die hulp nodig hebben, zoals kinderen van Oekraïense ouders, kinderen van ouders die gedupeerd zijn door de Toeslagenaffaire, en kinderen van vluchtelingen. Ook ziet de stichting een toename van het aantal werkende ouders die geldzorgen hebben en moeilijk rond kunnen komen. De stichting wil deze kinderen en gezinnen ondersteunen, zodat ze volwaardig kunnen deelnemen aan het onderwijs en het sociale leven op en rond school.

4 gedachten over “MEER SCHIEDAMSE AANVRAGEN BIJ STICHTING LEERGELD

 1. Ach Hermit alias Hans 88
  Dat jij geld durft te vragen voor jezelf of je schandknaapje bij stichting leergeld.
  Je moet je schamen.
  Voor een avondje ‘rotzooien’ achter het CS krijg je toch genoeg voor je pilletjes?

 2. Behalve het maandblad van de NVU, waarop jij vast en zeker geabonneerd bent, zijn er ook andere bladen te lezen, Herr Hans Kreuger 88.
  In die bladen, welke overal openbaar te koop zijn, word veel geschreven over deze plaatsen.
  Beetje actueel blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *