WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAM MAAKT 30 GEVAARLIJKE VERKEERSLOCATIES VEILIGER

ROTTERDAM- De gemeente Rotterdam gaat in 2024 de verkeersveiligheid verbeteren op zestien plekken in de stad waar veel ongelukken gebeuren of waar mensen zich onveilig voelen in het verkeer. Het gaat onder andere om de kruising Goudsesingel – Meent – Jonker Fransstraat en de Willem Buytewechstraat. Dit zijn twee van de dertig locaties die het college van burgemeester en wethouders heeft aangewezen om veiliger te maken in deze bestuursperiode.

De zestien locaties die als eerste worden aangepakt, hebben een grondige aanpassing van de infrastructuur nodig om de verkeersveiligheid te verhogen. De meeste werkzaamheden beginnen in 2024, maar sommige kunnen uitlopen tot 2025. Voor de Nieuwe Binnenweg (Delfshaven) en de Zaagmolenstraat duurt het traject langer, omdat deze straten ook te maken hebben met werkzaamheden van de RET.

De maatregelen die de gemeente gaat nemen, zijn afhankelijk van de situatie op elke locatie. Het kan gaan om het verbeteren van de zichtbaarheid van verkeersdeelnemers, het makkelijker maken van oversteken voor fietsers en voetgangers, of het verlagen van de maximumsnelheid naar 30 km/u.

De gemeente kiest de overige veertien locaties van de dertig in de eerste helft van 2024. Daarbij maakt de gemeente gebruik van de input van Rotterdammers die via de verkeersveiligheidsprikker-enquête hebben aangegeven waar zij zich onveilig voelen in het verkeer.

Naast de 30 locaties uit het collegetarget, pakt de gemeente ook nog een aantal blackspotlocaties aan. Dit zijn locaties waar in de afgelopen drie jaar minstens 6 ongevallen met letsel hebben plaatsgevonden.

De gemeente heeft de afgelopen jaar al 10 blackspots veiliger gemaakt. Vorige week werd het kruispunt Zaagmolenbrug – Linker Rottekade opgeleverd, dat voor veel Rotterdammers een gevaarlijk kruispunt was. Door de nieuwe inrichting is de verkeerssituatie een stuk overzichtelijker en duidelijker geworden. Ook is het oversteken voor fietsers en voetgangers veiliger geworden.

Eén gedachte over “ROTTERDAM MAAKT 30 GEVAARLIJKE VERKEERSLOCATIES VEILIGER

  1. Het kan nog veel veiliger, haal al die Oostblokkers van de weg, die zijn vrijwel altijd bezopen, en voor iedereen, mobieltje in de knuits? Rijbewijs kwijt + een strafblad voor poging tot doodslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *