WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MODERNE JAARWISSELING KAN VLAARDINGEN 2 MILJOEN KOSTEN

VLAARDINGEN- De kostenraming voor een moderne jaarwisseling in Vlaardingen varieert van 25.000 tot 2 miljoen euro, afhankelijk van het soort evenement dat wordt georganiseerd. Dat blijkt uit een memo van het stadsbestuur, waarin verschillende opties worden besproken, zoals de kosten, mogelijke locaties, en voor- en tegenargumenten van een klassieke vuurwerkshow, een uitstootvrije show en een hybride show. Op basis van deze memo kan de gemeenteraad de mogelijkheden bespreken.

Een van de opties is een Winter Evenement, dat bestaat uit een schaatsbaan en een winter- of kerstmarkt. Dit zou dit keer een evenement zijn voor álle Vlaardingers, dat de saamhorigheid en verbinding in de stad zou bevorderen (Bij de kerstmarkt in 2021 werden zogenaamde ‘ongevaccineerden’ uitgesloten op basis van een QR-code). Het Winter Evenement zou ongeveer 295.000 euro kosten, waarvan een deel mogelijk gesubsidieerd kan worden door de gemeente. Het stadsbestuur heeft hierover gesproken met Stichting Vlaardingen 750, Vlaardingen Partners en enkele organisatoren van terugkerende evenementen, maar er is nog geen definitief plan gemaakt.

Een andere optie is een klassieke vuurwerkshow, maar daar lijkt weinig animo voor te zijn onder de organisatoren. Bovendien waarschuwt het stadsbestuur dat een vuurwerkshow niet zal leiden tot minder vuurwerkoverlast door particulieren. Het stadsbestuur verwijst naar de situatie in Rotterdam, waar al jaren een professionele vuurwerkshow wordt gehouden, maar waar ook nog veel illegaal vuurwerk wordt afgestoken door de inwoners.

Een derde optie (niet genoemd in het memo) is een vreugdevuur, zoals al eerder voorgesteld door de Marktbuurt. Dit kan plaatsvinden op het plein aan de Broekweg. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) heeft dit al meermaals afgewezen.

De gemeenteraad wil graag het feestjaar 2023 goed afsluiten, maar moet nog een keuze maken uit de verschillende opties voor een moderne jaarwisseling in Vlaardingen. Het stadsbestuur wil daarbij aansluiten bij de wensen van de organisatoren en de inwoners van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *