WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE PARKEERTARIEVEN MET GEVOLGEN VOOR INKOMSTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen overweegt een herziening van de parkeerregelingen die gevolgen kunnen hebben op de inkomsten. Dit volgt na een motie van de raad op 9 november 2023, waarin gevraagd is om de mogelijkheden voor het omvormen van betaald parkeren te onderzoeken, inclusief de financiële gevolgen.

Het adviesbureau Spark heeft een impactanalyse uitgevoerd, waarbij verschillende scenario’s voor betaalvensters en tariefstructuren zijn onderzocht. De resultaten suggereren dat wijzigingen in de parkeertarieven en -tijden de inkomsten uit straatparkeren, die vorig jaar 1.775.619 euro bedroegen, aanzienlijk kunnen verhogen of verlagen.

Een van de scenario’s toont een mogelijke stijging van 20% in inkomsten, wat neerkomt op een toename van 369.000 euro, terwijl een ander scenario een daling van 39% voorstelt, wat zou resulteren in een verlies van 700.000 euro. Deze veranderingen zijn gebaseerd op een prijseffect van 5%.

De gemeente bereidt momenteel een uitgebreid parkeerdrukonderzoek voor heel Vlaardingen voor, waarvan de resultaten in november worden verwacht. Deze zullen van belang zijn voor het nemen van een weloverwogen besluit over de toekomst van het parkeerbeleid in de stad.

Eén gedachte over “NIEUWE PARKEERTARIEVEN MET GEVOLGEN VOOR INKOMSTEN VLAARDINGEN

  1. Stel twee tarieven in, auto’s op Nederlands kenteken betalen al wegenbelasting en vallen in het lage tarief. Auto’s op buitenlands kenteken vallen dan dus in het hoogste tarief omdat ze hier geen wegenbelasting betalen. Als ik naar Zwitserland ga moet ik ook een belastingvignet van een kleine 50 euro achter mijn ruit plakken omdat ik daar geen wegenbelasting betaal, op zich een uitstekend systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *