WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ROTTERDAMSE AANPAK ZELFMOORDPREVENTIE

ROTTERDAM- Rotterdam werkt aan de versterking van zelfmoordpreventie. Een nieuwe wet, die gemeenten een sleutelrol toekent in deze taak, zorgt ervoor dat de telefonische zelfmoordpreventielijn 113 altijd gratis blijft en verplicht het kabinet tot het ontwikkelen van beleid om zelfdodingen te verminderen.

Het Rotterdamse stadsbestuur ziet diverse kansen in de nieuwe wetgeving. Met een jaarlijkse bijdrage van 10 miljoen euro vanuit het kabinet, krijgt de gemeente de middelen om een eigen preventiebeleid op te zetten.

Het huidige beleid zal grotendeels worden voortgezet, en waar nodig zal nieuw aanbod worden ontwikkeld. Dit alles in afwachting van de definitieve teksten en de beschikbaarstelling van de 10 miljoen. Hoewel er geen exacte cijfers bekend zijn over het aantal voorkomen zelfdodingen in Rotterdam door de zelfmoordpreventielijn 113, is bekend dat er in 2023 maar liefst 184.515 hulplijngesprekken zijn gevoerd.

De afgelopen jaren heeft het stadsbestuur zich ingezet voor zelfmoordpreventie door professionals in de zorg en ondersteuning van jeugdigen, het subsidiëren van preventie en het bevorderen van deskundigheid onder professionals.

Eén gedachte over “ROTTERDAMSE AANPAK ZELFMOORDPREVENTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *