WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE PARTIJ VOOR AFHANDELEN PARKEERBELASTINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Mandaat B.V., die onder de naam Cannock Chase Public optreedt, is de nieuwe partij die verantwoordelijk is voor de heffing, invordering en bezwaarafhandeling van de parkeerbelastingen in de gemeente Schiedam. De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met Mandaat B.V. Deze organisatie zorgt nu voor het opleggen, innen en afhandelen van bezwaren tegen de parkeerbelastingen. De gemeentelijke belastingambtenaren en de belastingdeurwaarder zijn niet meer verantwoordelijk voor deze taken. De oude regeling uit 2020 is ingetrokken.

De mensen die bij Mandaat B.V. werken, hebben nu de bevoegdheid om de parkeerbelastingen te heffen, te innen, te verhalen en te verdedigen in de rechtszaal. Zij zijn de heffingsambtenaar, de invorderingsambtenaar, de belastingdeurwaarder en de gemachtigde voor de rechtsvertegenwoordiging. Als zij niet meer bij Mandaat B.V. werken, verliezen zij deze bevoegdheid.

Parkeerbelastingen zijn belastingen die u moet betalen als u uw auto parkeert op een plek waar de gemeente dat heeft bepaald. De gemeente gebruikt de parkeerbelastingen om het parkeren te regelen. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld de parkeertijd, de parkeerplaats of het parkeertarief beïnvloeden. De gemeente mag zelf de hoogte van de parkeerbelastingen bepalen. De opbrengsten van de parkeerbelastingen gaan naar de gemeente. Elke gemeente mag dit geld gebruiken voor allerlei doelen, zoals het verbeteren van de wegen, het onderhouden van het groen of het ondersteunen van culturele activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *