WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONVREDE OVER KREDIET VVE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Eigenaren van de appartementen in de Vlaardingse Van Slingelandtstraat (Babberspolder) voelen zich benadeeld door SVn, het fonds van de gemeente Vlaardingen voor particuliere woningverbetering. Drie weken terug is een aannemers gestart met renovatiewerkzaamheden op verzoek van de Vereniging van Eigenaren (VVE). Waardoor een deel van de flat nu in de stijgers staat, maar de werkzaamheden liggen stil, omdat SVn het begin dit jaar aangevraagde krediet alsnog heeft afgewezen.
vlaardingen
Regel bij SVn is dat alleen leningen worden verstrekt aan een VVE met meer dan tien leden. In de Van Slingelandtstraat hebben alle acht de portieken een eigen, actieve VVE, met bij elkaar meer dan dertig leden, maar los van elkaar nooit meer dan acht leden. En dat is te weinig, meent de SVn na bestudering van de aanvraag.

Een projectleider is nu in onderhandeling met de gemeente Vlaardingen. Tot er een oplossing is wordt er niet meer gewerkt aan flats en moeten de bewoners leven met steigers en andere bouwmaterialen in en om het gebouw.