WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPGEPAKT VOOR BELASTINGFRAUDE AMSTERDAM-ROTTERDAM

ROTTERDAM- De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft twee mannen uit Rotterdam en Amsterdam aangehouden op verdenking van belastingfraude en witwassen. De verdachten, 38 en 36 jaar oud, zouden betrokken zijn bij een schema waarbij ze onterecht bijna €400.000 aan omzetbelasting hebben geïncasseerd.

Volgens de FIOD leidden de mannen vennootschappen die foutieve belastingaangiftes indienden om zo geld wit te wassen. De arrestaties volgden na een grondig onderzoek waarbij duidelijk werd dat er gesjoemeld was met de omzetbelasting.

De zaak kwam aan het licht toen de belastingdienst onregelmatigheden ontdekte in de aangiftes van de betrokken vennootschappen. Na verder onderzoek bleek dat er sprake was van een gecoördineerde poging om geld te witwassen.

De verdachten zitten momenteel vast en worden verhoord. De FIOD heeft beslag gelegd op diverse bezittingen van de verdachten en zet het onderzoek voort. De dienst benadrukt het belang van integriteit in het fiscale systeem en de consequenties van fraude voor de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *