RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLUCHTELING HEEFT MALING AAN WINKELVERBOD VLAARDINGEN-VOP

VLAARDINGEN- A. M., een Irakese vluchteling, staat terecht voor de politierechter omdat hij de Hoogvliet supermarkt in de Vlaardingse wijk VOP zou zijn binnengedrongen zonder toestemming. Volgens de aanklacht van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 35-jarige A. M. op 24 juni 2023 een besloten lokaal betreden dat niet van hem was, maar van de Hoogvliet supermarkt, aan de Parallelweg 8 in Vlaardingen. Dit was in strijd met de wet, omdat A. M. op 16 juni 2023 een schriftelijke toegangsontzegging had gekregen voor die winkel voor de duur van een jaar.

Het OM wil dat A. M. wordt gestraft op grond van artikel 138 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht. Dit artikel stelt dat hij die in een woning of gebouw, waarvan het gebruik door de rechthebbende is beëindigd, wederrechtelijk binnendringt of wederrechtelijk aldaar vertoeft, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie. Een geldboete van de derde categorie bedraagt maximaal 9.300 euro. Het is dus mogelijk dat A. M. een celstraf of een hoge boete krijgt voor zijn daad.

1 reactie op “VLUCHTELING HEEFT MALING AAN WINKELVERBOD VLAARDINGEN-VOP

  1. Een boete voor asieltuig is natuurlijk een lachertje, die betalen ze toch niet. Een celstraf? In de meest barre cel in Nederland hebben ze het beter dan in de duurste wijk van hun eigen terroristenlandje. Het land uitpleuren? Dan zijn ze zo weer terug als Aboe Weetikveelwie. Eigenlijk pleit ik voor de wurgpaal, een redelijk definitieve oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *