WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

PARK OP BOGEN HOFPLEINLIJN ROTTERDAM-NOORD VORDERT

ROTTERDAM- Het plan om een stadspark te maken op de oude bogen van de voormalige Hofpleinlijn in Rotterdam-Noord is weer een stuk verder gevorderd. Het ontwerp is nu definitief en de procedure om een aannemer te kiezen gaat van start. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp van het Hofbogenpark goedgekeurd. Dit park is onderdeel van de Stadsprojecten Rotterdam. De voorbereidingen voor de aanleg van dit 2 kilometer lange dakpark op het monumentale Hofbogen-viaduct zijn nu in volle gang.

In 2025 kunnen Rotterdammers en bezoekers genieten van een wandeling over het Hofbogenpark, dat loopt van de Gordelweg in Noord tot het Luchtpark in het centrum. Het park volgt het traject van de eerste elektrische trein van Nederland, die bijna 100 jaar lang tussen Rotterdam en Den Haag reed. De Hofbogen hadden niet alleen een functie als spoorweg, maar ook als sociale ontmoetingsplek door de winkels en bedrijven in de bogen. Deze functie blijft behouden in het nieuwe park, dat het langste dakpark van Nederland wordt en een nieuw, uniek icoon voor Rotterdam.

Het Hofbogenpark begint bij Station Hofplein. Daar is veel ruimte voor stedelijke activiteiten en gezelligheid. Richting het Noorderkanaal wordt het park steeds rustiger. Langs het wandelpad zijn verschillende plekken waar u iets kunt doen of beleven, die perrons worden genoemd. Zo kunt u bij het Ammersooiseplein spelen en glijden, bij de Bergselaan mijmeren of lezen bij het waterperron, of bij het Zwaanshalsplein genieten van een hapje of drankje bij een van de horecagelegenheden.

Het park heeft een eigen watersysteem dat regenwater opvangt en zuivert, zodat er geen kraanwater nodig is voor de beplanting en de waterspeelplekken in het park. Het regenwater van het naastgelegen waterplein (Benthemplein) wordt ook naar het Hofbogenpark gebracht en daar gezuiverd.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *