WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN LIEGT IN COMMISSIE OVER AARDGASVERBRUIK

Een grotere daling dan gemiddeld in de rest van Nederland? Werkelijk?
VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft op haar website een bericht geplaatst waarin ze meldt dat de Vlaardingse huishoudens in 2023 gemiddeld 840 kubieke meter gas hebben verbruikt, wat 22,2 % minder zou zijn dan in 2021. Volgens de gemeente is dit een grotere daling dan het landelijk gemiddelde, gebaseerd op de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vreemd, want overal in Nederland duiken exact dezelfde berichten op, maar dan over telkens andere gemeenten. Het Vlaardingse bericht lijkt een standaardbericht (van hogerhand) dat de afgelopen dagen door verschillende media is verspreid over het gasverbruik in alle Nederlandse gemeenten.

In het bericht wordt ook reclame gemaakt voor warmtepompen als hét alternatief voor gas en er wordt beweerd dat de gasprijs is gestegen door de zogenaamde ‘oorlog in Oekraïne’. De werkelijke oorzaken van de prijsstijging zijn echter de klimaatheffingen die bovenop de gasprijs komen, het verminderen van de gaswinning in Slochteren (Groningen) en het boycotten van Russisch gas, inclusief de sabotage van Nord Stream.

Op internet circuleren al screenshots van vergelijkbare berichten en bijbehorende kritische reacties van mensen die door de leugens heen prikken. Zo schreef Twitteraar BackOnTrack: ‘Nu begrijp je ook waarom de lokale omroepen onder de vlag van de regionale omroepen moesten gaan opereren en de regio omroepen samen met de STasi omroep NOS… brainwhashing berichtgevingen overal hetzelfde STAsi bericht.’

Eén gedachte over “VLAARDINGEN LIEGT IN COMMISSIE OVER AARDGASVERBRUIK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *