WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ZET IN OP VERBETERING SPORTACCOMODATIES

SCHIEDAM- Na de reeks gesprekken met de gebruikers van de Schiedamse sportfaciliteiten, heeft de gemeente een aantal verbeterpunten opgehaald om het beheer en de exploitatie van deze accommodaties te verbeteren. De focus ligt op het vergroten van transparantie omtrent de beschikbaarheid, het waarborgen van de aanwezigheid van een beheerder of contactpersoon, het verbeteren van de betaalbaarheid, en het onderhouden van de faciliteiten. De gemeente is vastberaden om deze feedback om te zetten in actie en de kwaliteit van de sportaccommodaties voor alle gebruikers te verbeteren.

Deze punten zullen worden opgenomen in de nieuwe opdracht voor Sportbedrijf Schiedam. Gedurende dit proces zullen de gebruikers nauw betrokken blijven en op de hoogte worden gehouden van de voortgang.

Gebruikers hebben de flexibiliteit en financiële afhandeling van het gebruik van de faciliteiten geprezen, maar verlangen meer inzicht in de beschikbaarheid van zalen en zwemwater. Het nakomen van afspraken en duidelijkheid over de toekomstige beschikbaarheid van de ruimtes zijn benadrukt als belangrijk, evenals het belang van een overzichtelijke jaarplanning.

Hygiëne en veiligheid zijn ook als aandachtspunten aangemerkt, met speciale aandacht voor het dagelijks onderhoud, schoonmaak, en het onderhoud van vloeren en verlichting. De aanwezigheid van EHBO-middelen en een veilige omgeving rondom de accommodaties zijn ook belangrijke thema’s.

Ook de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en duidelijke bewegwijzering en routes binnen en buiten de accommodaties zijn besproken. Communicatie en relaties met de exploitant zijn net zo belangrijk, met nadruk op bereikbaarheid en heldere communicatie.

Tot slot is de bereikbaarheid van de accommodaties, inclusief voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen, aangemerkt als een prioriteit. Het voortzetten van bestaande afspraken met de nieuwe exploitant en het betaalbaar houden van de accommodaties zijn andere belangrijke aandachtspunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *