WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM ONDERZOEKT VERRUIMING WINTEROPVANG DAKLOZEN

SCHIEDAM- Door de winteropvang voor daklozen in Vlaardingen te verruimen, bestaat de kans dat er meer daklozen uit andere regio’s naar de opvang komen. Nu geldt de regeling alleen als het (voelt alsof het) vriest, maar sommige leden van de Schiedamse gemeenteraad zijn van mening dat ook harde wind en hevige regen een bedreiging zijn voor de gezondheid van de dakloze inwoners van de stad. Het stadsbestuur geeft aan dat het bekijkt of de winteropvang op een andere manier georganiseerd kan worden, maar waarschuwt ook voor het risico dat de opvang meer daklozen aantrekt bij een verruiming.

Gisteravond is een vergelijkbare suggestie ook besproken in de Vlaardingse gemeenteraad, maar dan zonder waarschuwing voor een mogelijk aanzuigende werking.

De winteropvang voor daklozen is een nationale maatregel die bedoeld is om hen te behoeden voor de kou. In Vlaardingen, en vanuit de andere twee gemeenten aan de waterweg (Schiedam en Maassluis), kunnen dak- en thuislozen gebruik maken van de locatie De Elementen, waar ze een warme en veilige plek om te slapen kunnen vinden. De winteropvang was begin deze week weer een paar dagen geopend, vanwege de lage temperaturen. De winteropvang is ook toegankelijk voor daklozen die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor opvang, omdat ze bijvoorbeeld geen geldige verblijfsstatus hebben, dus illegaal in Nederland zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *