WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VVD EIST SNELLE REACTIE OP VERKEERSOVERLAST ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- De VVD heeft het stadsbestuur van Rotterdam opgeroepen om met spoed te reageren op een ongevraagd advies van de wijkraden over asociaalverkeersgedrag in de Afrikaanderwijk, Entrepot-Noordereiland en Katendrecht-Wilhelminapier. Dit advies, ingediend op 29 maart, kaart de ernstige verkeersoverlast aan die buurtbewoners ervaren, met name door snelheidsduivels op de Laan op Zuid.

Raadslid Dieke van Groningen (VVD) eist dat de kwestie wordt opgepakt en voorzien van een spoedige en adequate reactie van het college om de veiligheid en leefbaarheid in Rotterdam-Zuid te verbeteren.

De VVD in de Rotterdamse raad heeft vragen gesteld over het lezen en oppakken van de signalen uit het advies, en of de Laan op Zuid, Katendrecht en de Wilhelminapier opgenomen zullen worden in de Verkeersaso Aanpak. Daarnaast is er vraag naar de status van de MeldR-app, die het melden van verkeersoverlast zou vergemakkelijken, en of het college bereid is om bewoners actief te informeren over hoe en waar ze verkeersoverlast kunnen melden.

Een uitgebreide enquête onder de buurtbewoners heeft aangetoond dat meer dan 300 van hen overlast ervaren, en dat 80% niet weet waar zij deze overlast kunnen melden. Uitspraken van bewoners zoals “Het stoplicht bij het UWV wordt gebruikt als startsein voor een race” en “De geluidsoverlast is de belangrijkste reden om misschien te verhuizen” illustreren de ernst van de situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *