WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

START ZOVEELSTE WOONTOREN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Opnieuw wordt een reusachtige woontoren gebouwd in Rotterdam. Dit maal in het Baankwartier, aan de rand van het Rotterdamse centrum. Het gaat om The BaanTower, een 159 meter hoge toren met 427 huurwoningen in verschillende prijsklassen. Gistermiddag heeft wethouder Chantal Zeegers (D66), samen met de betrokken partijen de officiële start van de bouw gevierd. Ze deden dat door samen een symbolische handeling te verrichten: het opscheppen van klei waar een Rotterdamse kunstenaar een beeldje van zal maken in de vorm van het gebouw.

The BaanTower wordt gepresenteerd als een bijzonder project, vanwege de hoogte en de vormgeving. De toren, ontwikkeld door RED Company en ontworpen door Powerhouse Company, heeft een van de beste duurzaamheidsscores voor hoogbouw in Nederland, want dat vindt het stadsbestuur (Leefbaar, VVD, D66 en Denk) heel belangrijk. De toren krijgt een aansluiting op de stadsverwarming en pv-panelen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de groene inrichting van de openbare ruimte rondom de toren.

De woningen in The BaanTower zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, van starters, jonge gezinnen tot senioren. De woningen variëren in grootte van 50 tot 106 m2 en hebben allemaal een balkon. Van de 427 woningen zijn er 128 in het betaalbare segment, met een huurprijs tussen de 650 en 700 euro per maand. De overige woningen zijn in het middeldure en dure segment, met een huurprijs vanaf 1.000 euro per maand. De toren biedt ook ruimte aan een aantal voorzieningen, zoals een lobby, een horecagelegenheid, een fietsenwinkel en een consulaat.

The BaanTower komt te staan op een locatie met een rijke geschiedenis. Het Baankwartier is een van de weinige wijken nabij het centrum van Rotterdam die grotendeels gespaard zijn gebleven tijdens het bombardement op Rotterdam in mei 1940 door de nationaal socialisten. In de wijk zijn nog veel historische gebouwen te vinden, zoals het GGD-gebouw van Van der Steur, de Waalse kerk en de Rotterdamsche Hypotheekbank. De wijk heeft ook een levendig en cultureel karakter, met de Witte de Withstraat als bekende hotspot.

Eén gedachte over “START ZOVEELSTE WOONTOREN ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *