WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

STREEP DOOR FIETSTUNNEL KRABBEPARK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komt definitief geen fietserstunnel onder het spoor van de Hoekse Lijn als verbinding van het voormalige Oeverbos met het nog aan te leggen Krabbepark. De hoge kosten zijn aanleiding de tunnel niet te bouwen.

Als alternatief wordt de bestaande voetgangersoversteek bij RET-station Vlaardingen West geschikt gemaakt voor fietsers. Verder wordt de George Stephensonweg tot aan de James Wattweg heringericht met een nieuw fietspad in twee richtingen. In het Krabbepark wordt het fietspad van noord naar zuid (‘Rondom West’) breder gemaakt. Ook krijgt het een apart wandelpad. Tot slot wordt de Van Boendaleweg heringericht naar fietsstraat.

Deze alternatieven kunnen met het beschikbare geld worden uitgevoerd. Voor een nieuwe fietsverbinding vanaf de hoek George Stephensonweg-James Wattweg langs het spoor en het Volksbos naar het Oeverbos moet nog wel geld gevonden worden. De plannenmakers gaan het idee ervoor alvast uitwerken in een schetsontwerp, waarbij een veilige kruising met de Maassluissedijk een belangrijk uitgangspunt is. De partijen onderzoeken gelijktijdig de financiering hiervan.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

2 gedachten over “STREEP DOOR FIETSTUNNEL KRABBEPARK VLAARDINGEN

  1. Een overgang bij het station is geen alternatief; je moet eerst naar waar je niet bent om over te steken naar waar je niet wilt zijn.

    De fietspaden moesten al lang worden aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *