WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VERHUIZING TANKSTATION HORVATWEG SCHIEDAM-OOST VOOR LIDL’

SCHIEDAM- Een verhuizing van het Argos tankstation op de Horvatweg in Schiedam-Oost staat op de planning. De reden hiervoor is de ontwikkeling van de Peperkliplocatie, een gebied waar woningen, winkels en voorzieningen moeten komen. Om dit mogelijk te maken, moet het huidige tankstation wijken voor de nieuwe plannen. Het voorstel is om het tankstation te verplaatsen naar een plek ten noordoosten aan de Horvatweg, zo dicht mogelijk bij de rotonde.

De gemeente heeft in 2019 een stationsvisie opgesteld en vastgelegd door de raad. Daarin staat dat de Horvathweg een stadstraat moet worden, met meer levendigheid en diversiteit. Dat betekent dat er aan de Horvathweg niet alleen meer woningen moeten komen, maar ook een supermarkt. Er wordt gekeken of de Lidl, die nu nog gevestigd is in de Dieselstraat, een geschikte kandidaat is. Al deze plannen zijn echter nog in een vroeg stadium en moeten nog verder worden uitgewerkt.

Het projectteam dat verantwoordelijk is voor de verhuizing van het tankstation is druk bezig met het onderzoeken van de nieuwe locatie. Er wordt rekening gehouden met de bereikbaarheid, de veiligheid en de milieuaspecten van het tankstation. De gemeente en de ontwikkelaar Ballast Nedam werken samen om het schetsontwerp plan verder te concretiseren.

De verhuizing van het tankstation is niet zonder controverse. Zo’n 10 jaar geleden maakte de Bewonersvereniging Schiedam-Oost (BVSO) zich al zorgen over de ontluchtingspijpen van het benzinestation aan de Horvathweg. Er kwam een rij nieuwbouwwoningen in de Zamenhofstraat, die op slechts 10 meter afstand van de ontluchtingspijpen van het benzinestation stonden. Dit was volgens de BVSO in strijd met de veiligheidsvoorschriften en zou een gevaar vormen voor de bewoners. De ontluchtingpijpen staan er nog altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *