WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERLIEZERS AAN KOP VERKIEZINGSUITSLAG ROTTERDAM

De beter gesitueerden gaan voor de combinatie GroenLinks/PvdA. Hier te zien aan de Heemraadsingel in Rotterdam.
ROTTERDAM– De voorlopige resultaten van de EU Parlementsverkiezingen in Rotterdam zijn binnen met de combinatie GroenLinks/PvdA als ‘winnaars’, maar de zogenaamde ‘overwinning’ van de linkse combinatie in de EU Parlementsverkiezingen in Rotterdam kan misleidend zijn. Ondanks dat ze als ‘winnaars’ uit de bus kwamen, zal dit niet leiden tot een verandering in de samenstelling van het EU Parlement op fractieniveau. GroenLinks zal deel uitmaken van de Greens/EFA-fractie en de PvdA van de S&D-fractie. Hun samenwerking op nationaal niveau wordt niet weerspiegeld in het EU Parlement, waar ze afzonderlijke fracties blijven vormen. Bovendien heeft de combinatie landelijk gezien zeker 1 zetel verloren (98% van alle stemmen is tot nu toe pas geteld), wat hen eerder tot verliezers maakt dan winnaars. Bij de EU verkiezingen in 2019 behaalden GroenLinks en PvdA samen nog 9 zetels. Het is nog niet duidelijk welke van de twee partijen, GroenLinks of PvdA, de zetel zal inleveren in het EU parlement nu ze weer in twee afzonderlijke fracties zitten.

Andere gemeenten waar de linkse combinatie als grootste uit de bus is gekomen: Laren, Blaricum, Bloemendaal, Rozenburg en Wassenaar. Deze gemeenten staan bekend om hun welvarende bevolking. De linkse combinatie heeft zich dan ook sterk gemaakt voor de aanpak van de vermeende ‘klimaatcrisis’ en pleit voor wat zij beschrijven als ‘een humaan migratiebeleid’. Daarnaast zetten zij zich in voor de ondersteuning van de kunst- en cultuursector. Allemaal zaken die alleen kunnen bestaan met grote hoeveelheden aan subsidies.

In tegenstelling tot de resultaten van GroenLinks/PvdA, heeft de PVV in Rotterdam zonder gecombineerde lijst ook een aanzienlijk resultaat behaald met 16% van de stemmen. Dit maakt de PVV de eigenlijke winnaar in de havenstad. De electorale steun voor de PVV, samen met de andere formerende partijen (VVD, NSC, BBB), die samen bijna een derde van alle stemmen behaalden, kan bovendien worden gezien als een krachtige bevestiging van hun aanstaande regeringscombinatie. De vier partijen die de formatie vormen, hebben bij de EU-verkiezingen in Rotterdam de volgende resultaten behaald: PVV 16%, VVD 10%, NSC 2% en BBB 1%. Tot nu toe zijn nog geen onmiddellijke negatieve effecten waargenomen in de Rotterdamse uitslagen door het naar voren schuiven van Dick Schoof (PvdA) als mogelijke premier. De beoogd minister-president is voormalige directeur-generaal van de AIVD en de NCTV. Beide diensten hebben zich de afgelopen jaren openlijk tegen de eigen bevolking gekeerd.

De lage opkomst van 33,9% op 6 juni in Rotterdam wijst dan weer op een afnemende steun voor de EU, een daling ten opzichte van de vorige EU verkiezingen met een opkomstpercentage van 34%.

De Rotterdamse (voorlopige) uitslag:

Groenlinks/Partij van de Arbeid (PvdA) – 41.913 stemmen
PVV (Partij voor de Vrijheid) – 25.075 stemmen
D66 – 16.409 stemmen
VVD – 16.083 stemmen
Partij voor de Dieren – 12.268 stemmen
Volt Nederland – 12.327 stemmen
CDA – Europese Volkspartij – 7.822 stemmen
SP (Socialistische Partij) – 4.495 stemmen
Forum voor Democratie – 3.862 stemmen
ChristenUnie – 3.175 stemmen
BBB – 2.211 stemmen
Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) – 1.983 stemmen
JA21 – 1.679 stemmen
50PLUS – 1.132 stemmen
Belang Van Nederland (BVNL) – 465 stemmen
Meer Directe Democratie – 357 stemmen
NL PLAN EU – 270 stemmen
vandeRegio – 48 stemmen

De definitieve uitslag zal bepalend zijn voor de zetelverdeling in het EU Parlement en de toekomstige koers van de EU. Deze definitieve uitslag in Rotterdam wordt morgenochtend om 10.00 uur vastgesteld door het hoofdstembureau van Rotterdam. Deze zitting is besloten.

3 gedachten over “VERLIEZERS AAN KOP VERKIEZINGSUITSLAG ROTTERDAM

 1. Het klopt inderdaad. Ik ben een paar jaar geleden begonnen met steeds linkser te gaan stemmen en sindsdien is mijn huishouden er financieel gezien behoorlijk op vooruit gegaan.
  6 jaar geleden had ik nog een tweedehands Kia Picanto en reden we op gammele fietsen. Nu heb ik een Tesla, mijn vrouw rijdt een nieuwe Kia en we hebben allemaal, ook de kinderen, een elektrische fiets.
  We eten ook veel gezonder en we zijn veel meer gaan genieten van het leven.
  Aanrader

 2. Had nog een beetje hoop dat met stemmen iets bereikt werd.
  Ik geloof er niks meer van.
  Globalisten zitten zo diep geworteld in het systeem,.
  Zonder opstand gaat niks veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *