WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN GAAT OVERBODIGE VERKEERSBORDEN VERWIJDEREN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen worden overbodige verkeersborden verwijderd voor meer veiligheid. Een van deze maatregelen is het direct weghalen van verkeersborden die dubbelop zijn of voor verwarring zorgen bij de weggebruikers. Dit heeft de gemeenteraad besloten naar aanleiding van een voorstel van Heel de Stad. De kosten voor deze actie worden geschat op 50.000 euro. Nieuwe verkeersborden worden alleen geplaatst als dit echt nodig is, en dit wordt onderdeel van het beleid voor bewegwijzering en verkeersborden.

Volgens Veilig Verkeer Nederland leidt een teveel aan verkeersborden tot onveilige situaties op de weg. Weggebruikers zien door de bomen het bos niet meer en kunnen daardoor fouten maken of afgeleid raken. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de verkeersborden in Nederland overbodig is. In Maassluis bijvoorbeeld worden er zo’n 1.200 verkeersborden weggehaald die geen nut meer hebben.

Op 19 september heeft het college van Vlaardingen gereageerd op de vraag of het bereid was om de verkeersborden in de gemeente te inventariseren en te beoordelen op hun noodzaak en meerwaarde. Het college gaf aan dat het geen actueel overzicht heeft van de locatie en de staat van de verkeersborden. Om dit in kaart te brengen, heeft het college een offerte aangevraagd. De kosten voor deze inventarisatie bedragen 50.000 euro.

Het college verwacht dat de inventarisatie en de eventuele verwijdering van overbodige borden in het begin van 2024 van start kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *