WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN GEEFT VERGUNNING VOOR BLANKENBURGTUNNEL

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft alsnog de omgevingsvergunning voor de bouw van de Blankenburgtunnel verleend aan bouwconsortium BAAK, die de bouw in opdracht van Rijkswaterstaat uitvoert. De voorbereidende werkzaamheden waren in september 2018 al gestart. Nu kan dus worden begonnen met de bouw van de tunnel.

BAAK bouwt in de eerste fase van de aanleg de wanden van de Maasdeltatunnel. Tussen deze wanden wordt later de tunnel uitgegraven. Als de wanden zijn geplaatst, worden er ankerpalen tussen de wanden in degrond geboord. Deze houden de vloer op zijn plek. Deze werkzaamheden in de eerste fase vinden plaats vanaf juli 2019 en lopen in 2020 door. In januari 2020 start BAAK met de bouw van de onderdoorgang onder de Maassluissedijk.

Diverse werkzaamheden, zoals intrillen en (na)heien, zorgen voor geluid in de omgeving. Om geluid tijdens het heien te verminderen, maakt BAAK dicht bij bebouwing in Rozenburg gebruik van een mantel die om het heiblok zit. Maar helaas is geluidsoverlast niet te voorkomen.

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. En als het nodig is ook op zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omdat slechts enkele dagen van tevoren wordt besloten dat zaterdagwerk nodig is, publiceren de bouwer deze werkzaamheden op www.blankenburgverbinding.nl/werkzaamheden. Ook wordt hierover een e-mail verstuurd. Wilt u deze mail ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door via omgeving@baakbbv.nl.

Wilt u meer weten over het project Blankenburgverbinding of meer over de fases van het bouwen van de Maasdeltatunnel? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl,kom langs in ons informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 (Poort 53) in Vlaardingen of bezoek de informatiezuil in de bibliotheek in Rozenburg. U kunt uw vragen ook per mail stellen: blankenburgverbinding@rws.nl,of telefonisch: 0800-8002.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *