RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERKEERSBOETES VOOR GELUIDSOVERLAST BIJ GROTE CONTROLE ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft op de Maasboulevard in Rotterdam een grote verkeerscontrole gehouden, waarbij verschillende overtreders op de bon zijn geslingerd voor een bedrag van 450 euro, wegens teveel decibellen. De controle was een initiatief van de gemeente, die de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de omgeving wilde verbeteren. De controle vond plaats aan het begin van het weekend, zowel op de Maasboulevard als in delen van de wijk Kralingen-Crooswijk.

De politie heeft tijdens de controle veel voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd op diverse aspecten. Er werden onder meer boetes uitgedeeld voor het overschrijden van de maximumsnelheid, het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een autogordel, het rijden onder invloed van alcohol of drugs en het veroorzaken van te veel geluidsoverlast door de uitlaat. Een van de hoogste boetes was 450 euro voor het produceren van meer decibels dan wettelijk is toegestaan. Deze overtreders moeten ook hun auto’s laten herkeuren bij de RDW op eigen kosten.

De verkeerscontrole werd door de bewoners van de omgeving Maasboulevard zeer gewaardeerd, omdat zij veel last hebben van het lawaai van het verkeer. Ook voorbijgangers spraken hun waardering uit voor de actie van de politie. De gemeente en de politie waren tevreden over de samenwerking en de resultaten van de controle, en kondigden aan dat er meer controles zullen volgen.

4 reacties op “VERKEERSBOETES VOOR GELUIDSOVERLAST BIJ GROTE CONTROLE ROTTERDAM

    1. He ! heilig boontje , zorg dan eerst maar eens dat al die gestolen fietsen terug komen , voordat je weer commentaar op andere auslanders hebt …………………

  1. Zo Herr Kreuger 88 had je samen met je page een auto ‘geleend’ zoals elke mof deed in 40 -45?
    En de ‘geleende’ radio moet je ook niet zo hard zetten in Rotterdam zeker niet met Duitse Soldaten liedjes. En je moet zorgen dat er geen velletje tussen de rits komt, dan schreeuw je maatje niet zo hard.
    Wachtend op je commentaar.
    Jaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *