WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ZWERVEND KIND AANGETROFFEN BIJ HUISVESTING OEKRAINERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een opmerkelijke situatie heeft zich voorgedaan bij de huisvesting van Oekraïners in Vlaardingen. Daar trof de politie een kind aan dat daar rondzwierf zonder begeleiding, zo meldt een van de wijkagenten.

Het gaat om een jongetje dat ongeveer 10 of 11 jaar oud lijkt. De vrouw die de politie belde, vertelde dat het kind alleen maar twee woorden kon zeggen: ‘mamma’ en ‘thuis’. Het jongetje had een rood t-shirt aan en een rode korte broek. De politie ging met het kind mee naar het administratiegebouw van de opvang, in de hoop dat iemand hem zou herkennen. Het kind kon ook zijn naam niet zeggen, en leek moeite te hebben met communiceren. De politie vermoedt dat het jongetje een verstandelijke beperking heeft en probeert nu zijn familie op te sporen.

Wanneer het jongetje geen familie of voogd heeft, zal de politie hem naar de voogdijinstelling brengen. Daar zal hij een voogd krijgen die voor hem zorgt. De voogd zal ook proberen om zijn identiteit en achtergrond te achterhalen, en te kijken of er familieleden zijn die hem kunnen opvangen.

Eén gedachte over “ZWERVEND KIND AANGETROFFEN BIJ HUISVESTING OEKRAINERS VLAARDINGEN

  1. Wat een raar verhaal. Het kind spreekt dus Nederlands. En welke opvang was het? In Vlaardingen er drie. Maar met een administratiegebouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *