WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

HELLEVOETSLUIS STEUNT SCHIEDAM

Hellevoetsluis staat achter de strijd voor het behoud van de intercitystatus van station Schiedam Centrum.
Hellevoetsluis staat achter de strijd voor het behoud van de intercitystatus van station Schiedam Centrum.

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Hellevoetsluis steunt Schiedam in de strijd voor het behoud van de intercitystatus van Station Centrum. Dat antwoordt het college van B en W van de vestingstad op vragen van de plaatselijke CDA fractie.

Als eerste daad heeft Hellevoetsluis, samen met haar buurgemeenten, een brief van Schiedam aan de Metropoolregio ondersteund.  Daarin pleit ook Hellevoetsluis voor de verdubbeling van het spoor tussen Delft en Rotterdam Centraal.

De christendemocraten op Voorne-Puten maken zich zorgen over de bereikbaarheid van Delft en Schiphol wanneer er geen intercitytreinen stoppen op station Schiedam Centrum.

Het college van Hellevoetsluis laat weten het belang van Schiedam Centrum voor alle inwoners van Voorne-Putten te onderschrijven. Volgens Hellevoetsluis biedt de intercitystatus de inwoners een goede verbinding met het hoofdrailnet naar Delft op 35 a 40 minuten reistijd vanuit Spijkenisse. Vanuit Delft zijn de andere genoemde bestemmingen te bereiken.

Uit alle aanpassing aan het spoor naar Delft heeft variant D (Viersporigheid Schiedam-Rotterdam) de voorkeur van Schiedam en Hellevoetsluis. Alleen dan zal de intercitystop in Schiedam blijven, maar de investeringskosten voor variant D zijn hoger. Een inschatting van de kosten moet komen uit een gezamenlijke studie waarover inmiddels afspraken zijn gemaakt, aldus het stadsbestuur van Hellevoetsluis.

 

Zie ook: CDA Hellevoetsluis voor intercitystatus Schiedam.

VVD snel onderzoek intercitystatus Schiedam.

Kamervragen intercitystatus Schiedam Centrum.

Meer onderzoek intercitys Schiedam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *