WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (29) MISHANDELT VLAARDINGSE LEVENSGEZEL

VLAARDINGEN- De politierechter in Rotterdam zal binnenkort oordelen over de zaak van J.A. B., een 29-jarige Duitser die in Vlaardingen woont. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vriendin, N.P., op gewelddadige wijze heeft mishandeld. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij haar bij de arm gegrepen en tegen haar lichaam geslagen. Ook heeft hij haar meerdere keren tegen haar been of een ander deel van haar lichaam geschopt. Het slachtoffer was de levensgezel van de verdachte, wat betekent dat zij een affectieve relatie hadden.

Het OM baseert de aanklacht op twee artikelen uit het Wetboek van Strafrecht. Het eerste artikel is artikel 300 lid 1, dat gaat over mishandeling. Dit artikel bepaalt dat mishandeling wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie. Het tweede artikel is artikel 304 lid 1 onder 1°, dat gaat over de strafverhoging bij mishandeling. Dit artikel bepaalt dat de in de artikelen 300-303 bepaalde gevangenisstraffen met een derde worden verhoogd als de schuldige het misdrijf begaat tegen zijn moeder, zijn vader tot wie hij in familierechtelijke betrekking staat, zijn echtgenoot, zijn levensgezel of zijn kind. Dit betekent dat de verdachte in dit geval een hogere straf kan krijgen dan iemand die een vreemde mishandelt.

3 reacties op “MAN (29) MISHANDELT VLAARDINGSE LEVENSGEZEL

 1. Nu is het stil bij Herr Kreuger 88.
  Als het een Turk of Marokkaan is klimt hij meteen in de pen.
  Nu is het een mof die een weerloos meisje slaat en dan zie je geen commentaar. Zal wel een vriendje van hem zijn. Soort zoekt soort en doen hetzelfde.

 2. Beste Zoon van Ali Ben Zine,
  Ik zie alleen de initialen: J A B in het artikel. Maar het zou best een zoon van Herr Kreuger 88 kunnen zijn. Die duwt zijn leuter overal in.
  Maar het ‘arme’ kind zal dan de naam van zijn moeder hebben aangenomen. Herr Kreuger 88 wil niet dat er een kind met blauwe Germaanse ogen rondloopt met zwart kroeshaar en zijn familienaam.
  Alles is alleen ubermensch met blond haar en blauwe ogen (met hemzelf als uitzondering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *