WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VOLGEND JAAR OVERDRACHT ‘COSTERPAND’ HOOGSTRAAT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Heel misschien krijgt het pand op de Hoogstraat nummer 85 in Schiedam ergens volgend jaar dan toch een andere eigenaar. Volgens het Meerjarenperspectief Vastgoed van de gemeente is men in gesprek met verschillende potentiële kopers, die een bod hebben gedaan op het pand. De gemeente hoopt dat de verkoop in 2024 kan worden afgerond.

De gemeente heeft een aantal voorwaarden gesteld aan de verkoop van het pand. Zo moet de koper de gevel opknappen, zodat deze past bij het karakter van de binnenstad. Ook moet de koper een passende invulling geven aan de begane grond, die aansluit bij de visie op de Hoogstraat: een levendige straat waar mensen kunnen wonen, winkelen, werken en genieten. Daarnaast mag de koper geen overlast veroorzaken voor de Havenkerk, die als evenementenlocatie wordt gebruikt.

Het pand op nummer 85 heeft een rijke geschiedenis. Het was ooit het onderkomen van Gebroeders de Coster, een bekende herenmodezaak in Schiedam. Later werd de winkel overgenomen door Schoenenreus, een landelijke schoenenketen. Toen deze failliet ging, kwam het perceel in handen van de gemeente, die er verschillende projecten in huisvestte met een semi-gemeentelijke status.

Het pand ligt in het museumkwartier van Schiedam, een gebied dat volop in ontwikkeling is. De gemeente wil van dit gebied een culturele hotspot maken, waar bezoekers kunnen genieten van kunst, erfgoed en ambacht. Het pand aan de Hoogstraat 85 kan daar een belangrijke rol in spelen, als het een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming krijgt.

Momenteel doet het voormalige winkelpand dienst als tijdelijke galerie. Zodra de nieuwe koper het pand gaat gebruiken staan de huurders op straat.

2 reacties op “‘VOLGEND JAAR OVERDRACHT ‘COSTERPAND’ HOOGSTRAAT SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *